Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

V sobotu 23. září proběhla na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou náborová akce pro děti a rodiče s názvem Týdne hokeje zaštítěného a podporovaného ČSLH. Ve městě se akce setkala s velkým zájmem dětí i rodičů.

Banner

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu více než dvouhodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě dostalo nejen propagační materiály, ale hlavně krásný dárek v podobě reprezentačního hokejového dresu s číslem jedna.

Po registraci si děti mohly ještě mimo ledovou plochu vyzkoušet základní hokejové dovednosti – slalom s míčkem mezi kužely a střelbu na brankáře.

Rodiče mezitím čekala prezentace v podání trenéra přípravky Aleše Sázavského. Na té se mimo jiné dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně přípravky neplatí žádné příspěvky a příspěvky pozdější jsou jen v minimální výši nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Tolik zájemců o hokej bylo příjemným překvapením

Po prezentaci pak už stačilo nazout brusle a hurá na led. Více než hodinka na náměšťském ledě utekla jako voda. Dětem zářila očka, i když se to neobešlo bez nějakého toho pádu. Pro děti byly pro začátek připravena lehčí a zábavná cvičení a soutěže, třeba honěná na ledě. Úplní začátečníci měli k dispozici opory, aby se udrželi na bruslích. To už ale bude po pár trénincích samozřejmost a hrazdičky skončí někde v koutě.

„Celá akce proběhla suprově. Přišlo 24 nováčků a přiznávám, že to pro mě bylo příjemné překvapení. Když jsem se jich na ledě po skončení akce ptal, všechny děti říkaly, že se jim na ledě líbilo a že přijdou i na tréninky přípravky. Třeba s sebou přivedou i své kamarády. Na děti a společné tréninky se už těšíme,“ pochvaloval si Mgr. Aleš Sázavský. Další kolo Týdne hokeje je naplánováno na měsíc leden 2018.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“