Týden hokeje v České Lípě

Týden hokeje v České Lípě

Dne 22. 9. 2017 se na zimním stadionu v České Lípě konala letos již druhá náborová akce Hokejového klubu Česká Lípa v rámci projektu ČSLH Pojď hrát hokej. Tuto akci navštívilo i několik hostů z ČSLH, v čele s šéftrenérem ČSLH Slavomírem Lenerem. Za klub se akce zúčastnilo 11 kvalifikovaných trenérů, předseda klubu, sekretář, fotograf, kameraman, vedoucí tříd a dobrovolníci z řad rodičů, několik dorostenců a mladších žáků a tým ročníku 2010. O dobrou náladu se staral maskot projektu, lvíček Puk.

Banner

Akce byla propagována mimo sociální sítě FB, různé www, letáky a plakáty přímo na základních školách a mateřských školách na Českolipsku. Na akci celkem dorazilo 25 dětí. Osmnáct z nich poté vyplnilo přihlášku do projektu, z toho bylo 14 chlapců a 4 děvčata.

Akce začala registrací účastníků a pokračovala prezentací pro rodiče předsedou klubu, Tomášem Binderem, za asistence šéftrenéra klubu, Františka Richtra, a šéftrenéra ČSLH, Slavomíra Lenera. Zatímco se rodiče seznamovali s hokejem a činností klubu HC Česká Lípa, trenéři děti prováděli po stanovištích suché přípravy, kde si zájemci mohli vyzkoušet slalom s míčkem a střelbu pukem na hokejové střelnici.

Od hrazdiček až po lana a míčky

Pak se již šlo na ledovou plochu, kde na děti čekalo 11 trenérů HC Česká Lípa, několik dorostenců a žáků hokejového klubu i Slavomír Lener. Trénink probíhal zábavnou formou, trenéři používali sportovní pomůcky, například hrazdičky pro úplné začátečníky, míčky, lana, kužely atd. V jedné třetině ledové plochy probíhalo modelové utkání v minihokeji hráčů ročníku 2010.

Na závěr akce proběhlo společné focení a rozloučení s dětmi a jejich rodiči, děti obdržely hodnotné dárky, mimo jiné i reprezentační dres, kartičky hokejistů, omalovánky, placky projektu, sušenky a čokolády poskytnuté svazem ČSLH a klubem HC Česká Lípa. Celá akce byla průběžně dokumentována. Celou událost v České Lípě hodnotí klub velice pozitivně, další taková akce je v plánu v roce 2018, koncem měsíce ledna.

Nováčky čeká fasování výstroje

Nováčky v klubu v následujícím týdnu čeká fasování výstroje, kdy klub zapůjčuje dětem skoro kompletní hokejovou výstroj, aby se mohly začít učit dovednostem důležitým pro lední hokej, zejména bruslení.

Kdo o akci nevěděl nebo ji nemohl z nějakého důvodu navštívit, nemusí smutnit. Hokejový klub HC Česká Lípa přijímá nováčky ve věku 4-8 let (případně i mladší, nebo starší borce, kluky i holky) do řad hokejistů po celou sezónu, vždy každé úterý a čtvrtek od 16. do 17. hodin. Výstroj kupovat nemusíte, dostanete ji zapůjčenou od klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Lípě najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“