Týden hokeje v Hodoníně

Týden hokeje v Hodoníně

Hodonín znovu potvrdil, že je hokejovým městem. Na Zimním stadionu Václava Nedomanského se poslední zářijovou neděli dopoledne pod odborným vedením trenérů bavilo necelých padesát dětí od čtyř do osmi let, které se zúčastnily celorepublikové náborové akce Týden hokeje.

Banner

Náborová akce, která se uskutečnila už po druhé, se na Slovácku setkala s nebývalým zájmem dětí i jejich rodičů. Brusle v neděli nazula téměř padesátka chlapců a dívek. Pro některé nováčky to byly jejich vůbec první krůčky na ledě. „Ohlas byl veliký,“ uvedl metodik klubu SHKM G-mont Hodonín Tibor Helísek.

I přesto, že v Hodoníně bojují s nedostatkem mládežníků, se hodonínským trenérům daří vychovat šikovné hokejisty, kteří zkouší své štěstí ve známějších českých týmem. „V extraligových klubech máme spoustu nadějných hokejistů, kteří vyrůstají pro vrcholový sport," upozorňuje Lidák předseda oddílu SHKM Hodonín.

Děti se radovaly z reprezentačního dresu

Organizátoři pro děti připravili zábavný program na ledě i mimo něj. Chlapci a dívky byli rozděleni do několika skupin, ve kterých si pod dohledem trenérů vyzkoušeli třeba vedení kotouče, techniku bruslení, nájezdy na brankáře nebo různé doplňkové hry. Kromě spousty zážitků z bruslení si děti odnesly domů také například dárek v podobě hokejového dresu české reprezentace.

Rodiče zase měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj jejich ratolestí. „Cílem akce je nábor, a hlavně propagace hokeje. Chceme na zimní stadiony dostat rodiče i děti," říká trenér Českého svazu ledního hokeje Tibor Helísek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hodoníně najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“