Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 proběhla v oddíle TJ Lokomotiva Česká Třebová celostátní náborová akce Týden hokeje. Tuto akci připravil mládežnický oddíl ve spolupráci s ČSLH.

Banner

Všichni účastníci akce prošli ve vchodové hale zimního stadionu registrací, kde po vyplnění nutných formulářů obdrželi hodnotné dárky v podobě hokejových dresů s národní symbolikou, hokejové kartičky, placky s logem akce, samolepky, omalovánky a jiné.

Po registraci, která začínala v 15:00 hodin, se děti a rodiče přesunuli do šatny a následně do klubovny zimního stadionu, kde pro ně bylo připravené seznámení s hokejovým děním v TJ Lokomotiva v podobě krátké prezentace. Účastníci si zde mohli také prohlédnout a vyzkoušet hokejovou výstroj hráče a brankáře, kterou klub obdržel jako pomoc od ČSLH.

Stanoviště i mimo led

Návštěvníci se dozvěděli, co musí udělat pro to, aby v oddíle mohli začít hrát hokej, a také to, že hokej rozhodně není drahý sport. Po tomto představení mládežnického oddílu a celkově hokeje se děti přesunuly do šatny a s pomocí rodičů a trenérů se oblékly do bruslí a helem. Těm, kteří neměli své brusle nebo potřebnou výstroj, oddíl vše zapůjčil. Pak už nebránilo nic malým bruslařům vyjet na ledovou plochu.

Tam už na ně čekalo šest tréninkových stanovišť a hlavně trenéři, kteří děti nejdříve rozhýbali lehkou rozcvičkou a poté si zúčastněné děti rozdělili do stanovišť, které průběžně střídali. Akci navštívilo i několik dětí, které si na ledovou plochu netroufnuli. Pro tyto účastníky bylo připravené i stanoviště mimo ledovou plochu, kde si například vyzkoušeli střelbu na branku tenisákem.

Před ukončením akce si většina dětí vyzkoušela za dohledu trenérů minihokej. Na úplný závěr se uskutečnilo focení většiny účastníků a trenérů na ledové ploše. Akci Týden hokeje v mládežnickém hokejovém oddíle navštívilo nakonec celkem 23 dětí bruslících i nebruslících, které si ze stadiónu odnesly spoustu nových zážitků, dárků a hlavně dobrou náladu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“