Týden hokeje v Tachově

Týden hokeje v Tachově

Dne 26. 9. 2016 od 16:30 proběhla na zimním stadionu v Tachově náborová akce v rámci akce Týdne hokeje. Zájem o hokej projevilo 13 nových malých hokejistů.

Banner

Po přihlášení účastníků, předání dresů a dárečků, se účastníci odebrali do restaurace na zimním stadionu, kde jim předsedkyně klubu představila HC Tachov a možnosti hraní hokeje. Poté se již všichni odebrali na ledovou plochu, kde probíhal trénink základny a kde již byli připraveni trenéři ujmout se nově příchozích.

Na ledě byly pro naprosté začátečníky k dispozici trojnožky, které jim pomohly při prvních krůčcích. Děti měly připravené na ledě zábavné figurky pro slalom. Šikovnější děti pak bruslily slalom mezi barevnými kužely a zkoušely střelbu na branku. 

Dle časového plánu se účastníci po komentované ukázce tréninku na ledě odebrali na ukázku tréninku na suchu v tělocvičně. Na suché přípravě si vyzkoušely různé atletické cviky pro zlepšení koordinace.

Akce proběhla dle plánu a podle odezvy rodičů se velmi líbila. Do akce se přihlásilo celkem 13 dětí. Po náborové akci se pak konalo přátelské utkání mezi HC Tachov Oldboys a HC Plzeň Oldboys.

Všechny fotografie v plných velikostech najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“