Týden hokeje ve Vlašimi

Týden hokeje ve Vlašimi

HC Rytíři Vlašim pořádali ve spolupráci s ČSLH nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let. Ten se uskutečnil v pondělí 18. září 2017 na zimním stadionu ve Vlašimi a byl součástí akce Týden hokeje. Jednalo se již o druhý nábor organizovaný ČSLH v rámci projektu Pojď hrát hokej, který se ve Vlašimi konal. Na vlašimský zimní stadion dorazilo vyzkoušet si hokej více než 30 dětí.

Banner

Po přivítání, předání dárků a reprezentačních dresů proběhlo zaregistrování a následně děti odešly do kabin, aby se převlékly. Poté už je čekala ledová plocha, kde si děti převzali trenéři mládeže Rytířů. Ti malým hokejistům ukázali, jak tréninky probíhají, děti si vyzkoušely základy bruslení, hry se zapojením všech dětí, střelbu na branku, apod.

Během celého tréninku byli na ledě i přítomni hráči 1.třídy, kteří už minimálně rok trénují a v jedné třetině předváděli ukázku svého tréninku. Rodiče i děti se tak mohli podívat, jaké pokroky hokejisté za rok tréninku udělají a co vše na bruslích zvládnou.

Když tréninková jednotka skončila, všichni se odebrali opět do šaten, kam přišel šéftrenér vlašimské mládeže Karel Křížek a předal rodičům několik informací. A rodiče se mohli na cokoliv zeptat.

Akce byla vydařená a přišlo na ni celkově zhruba 120 rodičů a dětí. Věříme, že si všichni připravený program velmi užili a těšíme se na setkání s nimi na dalších trénincích.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vlašimi naleznete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“