Týden hokeje v Kroměříži

Týden hokeje v Kroměříži

Hokejový klub Kroměříž si jako den své náborové prezentace zvolil sobotu 23. září. Také on chce dětem usnadnit vstup do ledního hokeje, dát jim všechny potřebné informace, dopomoci najít si „ten svůj“ sport. Sport, který svým charakterem, napínavou hrou, soutěživostí a účastí ve zdravém kolektivu naplní klukovská a dívčí srdce.

Banner

Hokejové ráno bylo v Kroměříži určeno dětem ročníku 2009 a mladším. Hlavní program na ledě se chystal už od 7:45 a vyvrcholil s úderem deváté ranní. Akce končila v 9:30, kdy byly klubem HK Kroměříž zodpovězeny snad všechny dotazy a iniciace rodičů. Všechny děti, jež přišly, byly o deštivé sobotě odměněny dárkem, suvenýrem, pozorností s hokejovou tematikou. Na ty, které jejich milující zapsali na školičku bruslení už se navlékal darovaný hokejový dres reprezentace.

Akce byla svazem do detailu propagována. Také HK Kroměříž opatřili promotéři reklamními poutači a plachtami, chybět nemohly stohy plakátů a letáků. Kroměřížské Pojď hrát hokej uvedl slovem přední trenér naší mládeže Mgr. Ĺubomír Murín, který celou akci zároveň koordinoval a řídil. Rejdění a výkony dětí na ledě pak provázel úderný a vtipný hokejový chorál z audionahrávky.

Akce se setkala s velkým zájmem rodičů i dětí

Plocha se rozdělila minimálně do sedmi stanovišť, na nichž se pulzující začátečníci spravedlivě střídali. Dětem byli přitom po ruce jak jejich rodiče, tak naši trenéři a dobrovolníci z řad žákovských celků Kroměříže.

Na všech stanovištích se mohla drobotina dosyta vydovádět, ale poznat i zdravou pýchu, že „tohle už zvládnu, to už umím". Malí bruslaři tedy měli dosti místa k bruslení, ale kromě toho se na bruslích i přetahovali lanem, navlékali na stonek drobné nádobky, stříleli na skutečného gólmana, proplétali se třemi sraženými brankami, podjížděli pod sníženým břevnem. Zvedali z ledu barevné míčky a trefovali je mezi rozestavěné pneumatiky.

Projekt Pojď hrát hokej se v Kroměříži znovu setkal se zájmem dětí a rodičů i s nesporným úspěchem. Opět v třicetitisícovém městě dokázali, že hokej dělat umí. Klub má vztah k dětem a ke hře, které rozumí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kroměříži najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."