Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

Poslední lednové sobotní dopoledne patřilo ve Svijanské aréně Týdnu hokeje, který se konal v rámci projektu Pojď hrát hokej. Příjemná akce se setkala s pozitivními reakcemi. „Je to pěkná akce s dobrou myšlenkou. Dětem se tu líbilo a evidentně se na ledě mohly vyřádit,“ znělo z úst rodičů malých hokejistů.

Banner

 Ačkoliv bylo zahájení akce naplánováno na osmou hodinu, někteří nadšenci se do útrob Svijanské arény začali trousit už o něco dříve. V první řadě zamířili rodiče se svými ratolestmi k registračnímu stolku, poté následovala krátká prezentace o ledním hokeji spolu s představením klubu. „Snažili jsme se prezentaci oživit videy, aby si děti i rodiče mohli udělat obrázek, jak to celé vypadá v praxi,“ popisuje úvodní část akce Libor Daněk, sekretář liberecké mládeže a vedoucí trenérské základny.

Hned po prezentaci došlo na to, na co se děti těšily nejvíce – k přesunu na led! Malí hokejisté putovali po připravených stanovištích, kde si přímo na vlastní kůži mohli vyzkoušet hru na babu, překážkovou dráhu a další zábavné aktivity. V jedné části kluziště pak probíhala ukázka minihokeje, síly poměřili liberečtí předškoláci.

„Naše školkové děti ukazovaly svým vrstevníkům, co všechno se už naučily. Obzvláště minihokej, při kterém se malí borci perou o každý kotouč, byl velmi roztomilý a ocenili ho i přihlížející rodiče,“ přibližuje vedoucí trenér.

Program na ledě trval bezmála hodinu, po jeho skončení následovalo společné focení se všemi trenéry. Domů odcházeli děti i jejich rodiče vesměs s úsměvem na tváři. „O Týdnu hokeje jsme se dozvěděli před pár dny a s velkou chutí jsme se rozhodli se zúčastnit,“ padlo z úst hned několika maminek a tatínků. „Je to pěkná akce s dobrou myšlenkou. Dětem se tu líbilo a evidentně se na ledě mohly vyřádit,“ shodují se.

Liberec – to je opravdu město sportu. Na nejvyšší úrovni se v severočeské metropoli pohybují dlouhodobě kromě ledního hokeje i fotbal, volejbal, klasické lyžování a mnoho dalších sportů. „Jsme si vědomi toho, že Liberec je, co se týče náboru, hodně specifické město. Hokej tu má opravdu velkou konkurenci. Pro nás Bílé Tygry je účast mezi dvaceti a třiceti zájemci na takové akci standardním počtem.“

Lednový Týden hokeje se stejně jako ten podzimní uskutečnil v rámci projektu Pojď hrát hokej. Tento čtyřletý rozvojový projekt má podle ČSLH přivést na zimní stadiony nově děti, které by hokej v budoucnu mohl nadchnout. „Nechci říct, že to pro nás byla první akce tohoto druhu, ale dosud jsme nepořádali nic podobného pod záštitou Českého svazu ledního hokeje,“ říká vedoucí liberecké mládeže.

A co dětem, které s hokejem začínají, poradit? „Hlavně ať to děti baví. Když budou hrát hokej rády, tak je na čem stavět. Pokud tomu tak nebude, tak to asi není to správné, což koneckonců platí i v životě,“ dodává na hlavní organizátor Týdne hokeje v Liberci a vedoucí náboru Bílých Tygrů Libor Daněk.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.


další články

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“