Týden hokeje v Rokycanech

Týden hokeje v Rokycanech

Dne 28. září od 14.00 se na zimním stadionu v Rokycanech v rámci Týdne hokeje uskutečnila náborová akce. První účastníci akce přišli již 20 minut před začátkem, poslední pak v 15.30. Celkem se na stadion dostavilo 52 zájemců o lední hokej.

Banner

Rodiče s dětmi již u vstupu na zimní stadión dostali základní informace o průběhu akce a po registraci je pak pořadatelé doprovodili do šatny. V té se jich ujali trenéři, kteří jim předvedli ukázku hokejové výstroje s odborným popisem jejích částí a dětem posléze pomáhali s jejím oblečením. Pro některé děti byl již toto velký zážitek.

Jednotliví trenéři následně děti doprovodili na led, kde se jim několik minut věnovali, a poté je předali do péče dorostenců. Ukázalo se, že spojení hokejistů s malými dětmi bylo pro začínající hokejisty velkým povzbuzením. Rokycanští hokejisté-trenéři dětem pomáhali s prvními krůčky na ledě a pro zdatnější bruslaře měli připravené jednoduché hry.

Pro děti „nebruslaře“ byla připravena dvě stanoviště uvnitř zimního stadionu, kde si mohly vyzkoušet střelbu na branku (pukem i tenisákem). K dispozici byl také pingpongový stůl.

Pro rodiče byl připraven informační program, během kterého se dozvěděli něco více o hokeji jako sportu, vyslechli si krátké představení Českého svazu ledního hokeje a také rokycanského hokejového klubu. Maminky tamních malých hokejistů pro tuto příležitost připravily spoustu pečených sladkostí a další drobné občerstvení. S celou akcí panovala na místě velká spokojenost.

Všechny fotografie v plných velikostech najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“