Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

Dne 29. 1. 2017 na zimním stadionu v Chotěboři proběhla akce Týden hokeje, která je podporována ČSLH a je součástí projektu Pojď hrát hokej. Akce byla určena pro děti ve věku 4 – 8 let. Cílem bylo přiblížit lední hokej dětem a rodičům. Akce se v Chotěboři zúčastnilo celkem 47 dětí. Z toho 11 děvčat a 36 chlapců.

Banner

V 9.00 hodin byla spuštěna registrace, kde rodiče děti přihlásili do projektu Pojď hrát hokej. Účastníci obdrželi drobné dárky a dres národního týmu. V této době na ledě probíhal ukázkový zápas kategorie 2. a 3. tříd. Po skončení registrace se všichni přesunuli do klubovny HC Chotěboř, kde jim byla promítnuta prezentace. Ta děti a jejich rodiče seznámila s hokejovou a brankářskou výstrojí, bylo puštěno oficiální video k projektu Pojď hrát hokej a video s tréninkem náboru.

Po ukončení prezentace se všichni přesunuli zpátky k ledové ploše. Na ledě byly děti rozděleny do 5 skupin. Skupiny se po 8 minutách střídaly na jednotlivých stanovištích. Zde si děti zkoušely střelbu, techniku a nácvik bruslení, překonávaly opičí dráhu, zahrály hry na babu, na mrazíka. Páté stanoviště bylo pro děti, které ještě bez pomoci nebruslí, a využívaly tak hrazdiček. O hladký průběh akce se postaralo celkem 11 trenérů a 6 organizačních pracovníků.

Celá akce byla zakončena společným fotem všech trenérů a dětí. Akce se velmi vydařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“