Týden hokeje s HC LVI 2009

Týden hokeje s HC LVI 2009

Dne 25. 1. 2018 se konala již potřetí akce Týden hokeje v hokejovém klubu HC LVI 2009. Během chvíle se vestibul Hokejového centra Pouzar zaplnil dětmi s rodiči a prarodiči, některé přišli podpořit i sourozenci. Náboru se zúčastnilo a zapsalo se do projektu Pojď hrát hokej 36 dětí. Velkou radost organizátorům udělal i zájem dívek hrát hokej, k náboru jich přišlo celkem osm.

Banner

Nábor nových mladých hokejistů a hokejistek začal už 16:30. Děti byly velmi natěšené a nedočkavé. Po registraci si od rodičů děti převzali trenéři HC LVI 2009 a odvedli je do tělocvičny, kde pro ně připravili hry a cvičení. Rodiče se mezitím od zástupce klubu Václava Švece dozvěděli důležité informace o akci Týden hokeje, také promluvil o vzniku a filozofii klubu HC LVI 2009 a odpovídal na dotazy rodičů.

Po skončení prezentace se rodiče s dětmi přesunuli do šaten. Tam byly připraveny asistentky, které pomáhaly dětem s oblékáním a také pokud bylo potřeba, zapůjčily vše potřebné. Hrdě v reprezentačních dresech děti vyrazily k prvním krůčkům na ledě.

Na ledové ploše nejprve proběhala ukázka tréninku základny C (ročník 2010). První krůčky na ledě si všichni vyzkoušeli na části hřiště vyhrazené pro úplné začátečníky, kde byly připraveny hrazdičky a kužely. Za pomoci trenérů a mladých hokejistů (ročník 2008) si pak děti vyzkoušely různé překážkové dráhy, střelbu na brankáře, bruslení s pukem, přeskoky, slalom mezi překážkami a další hokejové dovednosti. Děti byly velmi šikovné, nadšené a užívaly si vše plnými doušky, nejvíce radosti bylo vždy při vstřelení prvního gólu.

Celá akce proběhla naprosto skvěle, děti se výborně bavily, akce byla zakončena společnou fotografií.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC LVI 2009 najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "