V Brumově-Bylnici to hokejem žije! Na nábor přišlo téměř 50 dětí

V Brumově-Bylnici to hokejem žije! Na nábor přišlo téměř 50 dětí

Září vždy patřilo hokejovým náborům a kluby v tomto směru ani letos nezahálely. Uplynulý měsíc se po celém Česku uskutečnila řada zdařilých a úspěšných náborových akcí. Ne jinak tomu bylo v Brumově-Bylnici. I přesto, že se jedná o menší klub, zájem o hokej zde byl enormní.

Banner

Ve středu 30. září od 16.30 do 17.30 byl led na tamním stadionu vyhrazen nově příchozím zájemcům o lední hokej. A že jich bylo! Celkové číslo 48 dětí překvapilo i prezidenta klubu Jaroslava Vaňka: „Od 1. září sice pořádáme pravidelnou školičku bruslení, do které se mohou děti kdykoliv připojit, ale takto velký nábor jsme organizovali poprvé. Jsme přesvědčeni, že podobné akce našemu malému klubu můžou velice pomoc.“

Na nábor se všichni pečlivě připravovali. Propagace celé akce probíhala jak na webových stránkách klubu, sociálních sítích, tak i vylepením plakátů v okolních obcích a zapojen byl i obecní rozhlas. „Osobně jsme objeli všechny mateřské školky v okolí, udělali krátké prezentace předvedli hokejovou výstroj a předali potřebné informace a letáčky,“ popisuje důkladné přípavy Vaněk.

„Do budoucna plánujeme obdobnou akci rozhodně zopakovat.“ 

prezident klubu HC Brumov-Bylnice Jaroslav Vaněk

Velký důraz byl poté kladen i na dodržování hygienických opatření: „Vstup na zimní stadion byl pouze v rouškách, u vstupu bylo připaveno dostatečné množství dezinfekčních prostředků. Dodržovaly se i potřebné rozestupy,“ vyjmenovává Vaněk jednotlivá opatření.

O děti i jejich rodiče tak bylo postaráno po všech stránkách. Na ledě se dětem věnovali zkušení trenéři a všichni si spolu užili spoustu zábavy. Rozhodně se tak nejedná o poslední nábor, který v Brumově-Bylnici uskuteční. „Do budoucna plánujeme obdobnou akci rozhodně zopakovat,“ připomíná Vaněk náborovou akci pořádanou jednotlivými kluby ve spolupráci s Českým hokejem v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."