Děti se v rámci ostravského Sporťáčku setkaly s Jágrem

Děti se v rámci ostravského Sporťáčku setkaly s Jágrem

Sportovní festival Sporťáček uspořádal tuto sobotu na městském stadionu v Ostravě další náborovou akci. Návštěvníkům se zde prezentovalo celkem 57 sportovních klubů. Mezi nimi i HC Vítkovice Steel. Největším lákadlem ale byla účast Jaromíra Jágra.

Banner

Největší česká hokejová stár si před zraky 4700 návštěvníků vyzkoušela například moderní gymnastiku, hokejbal nebo stolní fotbálek. „Děti dnes mají neskutečné možnosti sportovat. Je krása vidět na vlastní oči, že výběr stojí za to. Já si jenom tady prohlédnul minimálně deset sportů, které jsem v dětství neměl šanci dělat. Otec pro mě měl jen hokej nebo fotbal. A protože věděl, že budu těžký, dal mě na hokej. Ve fotbale by to nefungovalo,“ vzpomíná na své začátky Jágr.

Jágr si prošel celý areál a některé sporty i vyzkoušel. Hned za vstupní branou vlezl na hokejbalové hřiště, kde se s dětmi zdržel 10 minut. Poté zkusil i moderní gymnastiku, ale s obručí si příliš nerozuměl. „To pro mě není,“ uznal s úsměvem. Mnohem lépe si vedl během stolního fotbálku a na hand bike trenažéru.

„Musím říct, že poslední dva měsíce jsem se v přípravě věnoval bojovým sportům a zjistil, že je to hrozně náročné. Myslel jsem, že hokejisti dřou, ale když to srovnám například s boxem, tak ten je náročnější.“
Jaromír Jágr

Vedle Jágra navštívil ostravský Sporťáček i další slavný český hokejista, olympijský vítěz z Nagana a v současnosti manažer národního týmu žen, David Moravec. Ten se dětem celý den věnoval u stánku HC Vítkovice Steel. Kromě vítkovického klubu reprezentoval hokej přímo i stánek Českého svazu ledního hokeje, přičemž zájemci z řad dětí si mohli vyzkoušet hokejovou výstroj, střelbu na branku nebo si mohli zahrát stolní Stiga hokej.

Foto: Robin Nevřala

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“