Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

V ICE BORS Aréně v Břeclavi proběhla 23. 9. akce v rámci Týdne hokeje pro děti od 4 do 8 let a jejich rodiče.

Banner

První zkušenosti a zážitky si přišlo vyzkoušet na 40 nových zájemců. Ale také zhruba 15 dětí, které se akce zúčastnily již v lednovém termínu a znovu si přišly vyzkoušet, jaké je to být hokejistou.

Po registraci a vysvětlení základních věcí a časového programu si mohli děti u ledové plochy za asistence našich hráčů vyzkoušet jednoduchý slalom s míčkem a střelbu na hokejovou branku. Mezitím se rodiče na malé prezentaci dozvěděli základní věci o ledním hokeji, hokejové výstroji a našem klubu HC Lvi Břeclav. Po prezentaci se všichni přesunuli k ledové ploše na ukázku tréninku 2. tříd. Zde všichni zhlédli ukázku minihokejového utkání a také komentovaná cvičení těchto malých hokejistů.

Pak se již malí nedočkavci přezuli do bruslí a mohli si pod vedením trenérů a spousty hráčů klubu zkusit své dovednosti na ledě. Zdatnější bruslaři obcházeli různá stanoviště se spoustou her a ti, co led okusili poprvé, se za pomoci trenérů a pomocníků učili prvním krůčkům na ledě. Po hodině zábavného programu se všichni společně vyfotili a s rozzářenými obličeji, což byla pro trenéry největší odměna, odcházeli spokojeně domů.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“