Týden hokeje přilákal na led 800 dětí

Sedm dní, 25 klubů, 800 dětí. Historicky první Týden hokeje je minulostí. Náborová akce pořádaná jednotlivými kluby ve spolupráci s ČSLH sklidila velký úspěch. I proto se mezi 23. a 29. lednem uskuteční další Týden hokeje, který bude tentokrát rozšířen do celé České republiky.

Banner

Cílem pilotního testu Týdne hokeje bylo především ukázat, jak moc zábavný hokej je a také dopřát dětem ale i rodičům příjemně strávený den. A to se bezezbytku povedlo.

Děti si vyzkoušely mnoho aktivit, ne jen samotné bruslení, rodiče pro změnu dostali informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaké výhody lední hokej malým klukům a holkám poskytuje. „Současnou filozofií ČSLH je rozšířit počet bruslících dětí v České republice, k čemuž nám Týden hokeje může hodně pomoct. Následně se hodně věnujeme práci s trenéry, kteří mají na starost právě ty nejmenší hokejisty,“ vysvětluje Milan Hnilička, bývalý vynikající gólman a v současnosti manažer rozvoje ledního hokeje.

Za dohledu zkušených trenérů tak děti zažily mnohdy svoji úplnou hokejovou premiéru. „Myslím, že se to moc povedlo. Všude přišlo hodně dětí a bylo skvělé sledovat, jak je pohyb na ledě baví. Když bylo potřeba, rád jsem pomohl dětem při prvních krůčcích na ledě,“ pochvaloval si olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, který se několika náborů sám osobně zúčastnil.

Děti si kromě aktivit na ledě vyzkoušely i suchou přípravu, společně s rodiči se podívaly, jak vypadá hokejová výstroj, zhlédly ukázku hokejového miniutkání jen o málo starších dětí a hlavně si užily spoustu zábavy, o kterou se starali trenéři klubů a také maskoti Ťuk a Puk, kteří zavítali na některé z náborových akcí.

„Všem klubům jsme poslali doporučení, jak akci v rámci Týdne hokeje uspořádat. Bylo pro mě příjemným zjištěním, jak všichni ocenili propracovanost tohoto materiálu. Přestože jsou jednotlivé oddíly zvyklé pořádat nábory svou vlastní cestou, řídily se námi navrženými pokyny. Počet příchozích dětí je pak odměnou pro zúčastněné kluby a pro všechny podílející se na přípravě tohoto projektu.“

Milan Hnilička, manažer rozvoje ledního hokeje ČSLH

Kromě prvního hokejového zážitku si děti ze stadionů odnesly i dárkový balíček, ve kterém byl i opravdový hokejový dres. A také závěrečnou společnou fotku s dalšími kamarády a účastníky, kteří na akci zavítali.

Další Týden hokeje se uskuteční v termínu 23.-29. ledna. Do projektu se tentokrát budou moct přihlásit všechny kluby z celé České republiky, které provozují mládežnický hokej.

Fotogalerie z jednotlivých náborů najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.