V pondělí 22. ledna startuje čtvrtý Týden hokeje. Zapojí se do něj rekordních 141 klubů

V pondělí 22. ledna startuje čtvrtý Týden hokeje. Zapojí se do něj rekordních 141 klubů

V pondělí startuje v pořadí již čtvrtá náborová akce pořádaná v rámci projektu Pojď hrát hokej se uskuteční ve dnech 22. – 28. ledna 2018 v rekordním počtu klubů. Do akce se totiž tentokrát zapojí rovnou 141 oddílů, ve kterých si budou moci děti vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou nebo hokejistkou.

Banner

Zábavný program připravený kluby ve spolupráci s ČSLH, kterého se v řadě míst zúčastní i známé hokejové osobnosti, zahrnuje mimo jiné výuku základů bruslení, ukázky suché přípravy a spoustu her a zábavy přímo na ledě. Zvány jsou všechny děti ve věku 4 - 8 let. Přijít ale mohou po konzultaci se zástupcem klubu i ostatní, starší i mladší.

Kromě dětí je ale připraven program i pro rodiče, kteří budou seznámeni s přínosem ledního hokeje pro jejich dítě, a to jak fyzickým, tak osobnostním, s jakými nároky je tento sport spojen, včetně možností jeho provozování v jednotlivých městech a regionech. Ve většině klubů je na programu i ukázka minihokeje v podání podobně starých dětí, aby rodiče viděli, jaký pokrok může jejich ratolest za pár měsíců udělat.

Termíny konkrétních akcí v rámci Týdne hokeje najdete zde.

Dávno už navíc neplatí, že je hokej drahým sportem. Každé dítě, které se do projektu Pojď hrát hokej přihlásí a následně se v ČSLH zaregistruje, získá poukaz na hokejovou výstroj v hodnotě 1 500 Kč. Krom toho obdrží přímo na stadionu i reprezentační dres, na který si může nechat napsat své jméno a následně v něm absolvovat celý zábavný program na ledě i mimo něj.

Díky projektu ČSLH s názvem Hokejová výstroj nejmenším byla od roku 2010 rozeslána klubům po celé České republice výstroj pro děti za více než 70 milionů Kč. V mnohých případech je tak začínajícím hokejistům vybavení půjčeno zcela zdarma, nebo maximálně za symbolický poplatek.

Akce Týden hokeje přilákala již přes 11 000 dětí a jejich rodičů. I proto se do této akce zapojuje více a více klubů. Lednový termín bude navíc co do počtu přihlášených klubů rekordním. Děti si budou moct vyzkoušet hokej hned na 141 stadionech. Více informací, včetně termínů, naleznete zde.

Podívejte se jak vypadal poslední zářijový Týden hokeje

další články

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“