Odstartoval historicky devátý Týden hokeje, nábory po celé ČR budou probíhat až do neděle 26. září

Další Týden hokeje je tu. A po krátké odmlce opět naplno běží přímo na hokejových kluzištích po celé České republice. Do náborové akce, která proběhne od 20. do 26. září 2021, se tentokrát zapojí 156 klubů!

Banner

Loni se Týden hokeje musel vinou koronaviru uskutečnit live formou prostřednictvím speciálního webináře. Letos ale nic nebrání tomu, aby všichni zájemci o lední hokej opět zavítali přímo na zimní stadiony po celé České republice. Náborová akce Týden hokeje je určená pro děti ve věku od 4 do 8 let a jejich rodiče. Během přibližně dvouhodinového programu mají děti příležitost seznámit se s ledním hokejem, vyzkoušet si první hokejové krůčky a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Připraven je pro ně zábavný program na ledě i mimo něj.

30

Tolik tisíc dětí se v uplynulých osmi ročnících zúčastnilo Týdne hokeje

Rodiče se naopak detailně seznámí s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí a rovněž jim bude představen chod daného klubu a nejrůznější rozvojové projekty, které Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej podporuje.

Kdy je Týden hokeje ve vašem klubu?

Konkrétní termíny Týdne hokeje v jednotlivých klubech včetně bližsích informací najdete na www.tydenhokej.cz.

Na akci rozhodně nemusíte chodit s kompletní hokejovou výstrojí. Stačí si přinést brusle, cyklistickou či lyžařskou helmu a rukavice. Pokud nemáte brusle a helmu, můžete se u pořádajícího klubu informovat o možnosti zapůjčení vybavení.

Bližší informace o termínech Týdne hokeje v jednotlivých klubech naleznete na webové stránce www.tydenhokej.cz.

Týden hokeje je součástí rozvojového projektu Pojď hrát hokej. Český hokej ale organizuje další podporu začínajícím hokejistům. Od roku 2010 je klubům poskytována zdarma hokejová výstroj pro nejmenší, která je poté dětem k dispozici na vypůjčení. Český hokej nicméně podporuje i nákup výstroje vlastní. Děti, které se zaregistrují do projektu Pojď hrát hokej a následně do Českého hokeje, získají poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup prvního hokejového vybavení. Vedle materiální podpory financuje Český hokej rovněž činnost trenérů žáků v klubech, tak aby s dětmi od začátku pracovali vyškolení specialisté.

Součástí rozvojových aktivit je i oblast vzdělávání. Ve spolupráci s jednotlivými experty připravujeme naučné série videí či další vzdělávací materiály s řadou užitečných rad a tipů pro výchovu mladého sportovce. Detailní informace je možné nalézt na webu www.pojdhrathokej.cz nebo na sociálních sítích projektu - na Facebooku i Instagramu.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“