Týden hokeje v Hlinsku

Týden hokeje v Hlinsku

Sobotní odpoledne na hlineckém zimáku v Olšinkách patřilo těm nejmenším. V připravené recepci se během sobotního odpoledne přihlásilo a zaregistrovalo celkem 28 nových zájemců o lední hokej.

Banner

Naučit se bruslit v počátcích vyžaduje určitou dávku vůle a také trpělivosti. Avšak i tyto nelehké krůčky dokážou dnes trenéři náboru učit zábavnou formou tak, aby děti tyto první překážky neodradily, ale naopak, aby si tréninky užívaly.

Po zaregistrování se děti a rodiče rozdělili. Děti se radovaly z obdrženého dresu národního týmu. Následně se jim již věnovali trenéři. Proběhla střelba na branku míčkem, využil se koš na basket a děti si povídaly o hokeji s šéftrenérem mládeže Dušanem Schweinfurterem.

Rodiče se mezi tím sešli v klubovně s předsedou klubu Radkem Chladou. Ten je při prezentaci informoval o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu, jak probíhají tréninky, jaký je vývoj hráče, jeho podpora v klubu a jeho možný další sportovní vývoj v programu ČSLH. Proběhla ukázka hokejové výstroje, rodiče dostali informace o tom, jak stoupá její kvalita a tím bezpečnost a rovněž informace o tom, že v začátcích je výstroj zapůjčována zdarma.

Kdo Týden hokeje v Hlinsku nestihl, nemusí smutnit

Pak už se děti začaly připravovat na svůj první trénink. Nazuly brusle s pomocí trenérů a asistentů, oblékly rukavice, nasadily přilby a šlo se na led. Ledová plocha byla rozdělena do několika sektorů, a tak na něm mohli být i rodiče těch nejmenších. Některé děti byly skutečně poprvé na ledě, na některých bylo vidět, že již nějakou zkušenost s bruslením mají, ale všechny čekaly první krůčky na ledové ploše pod vedením zkušených trenérů. Ale rozhodně nešlo o žádnou dřinu. Výuka byla připravena zábavnou formou tak, že o tom děti vlastně ani nevěděly, většinou to byly hry a hlavně zábava. Podle toho si to děti také užívaly a skutečně se bavily.

V závěru nechyběla ukázka toho, co se naučili již ti zaregistrovaní nejmenší hlinečtí hokejisté, kteří se zdokonalují v přípravce a hrají turnaje. Bruslařské dovedností a zápas v bezkontaktním minihokeji sledovali všichni velice pozorně. Závěrečnou tečkou byla společná fotografie všech dětí na ledě s trenéry.

Pro ty, kteří tuto akci z jakýchkoli důvodů nestihli, má hlinský oddíl dobrou zprávu. Každý zájemce o hokej (kluci i holky) může přijít na kterýkoli trénink Základny viz. rozpis ledu a jen se ohlásit u některého z trenérů. Informace jsou rovněž ve vývěskách na zimním stadionu a na www.hchlinsko.cz

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje v Hlinsku najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“