Týden hokeje se bude konat i nadále. Nově vždy jednou ročně v listopadu

Týden hokeje se bude konat i nadále. Nově vždy jednou ročně v listopadu

Od nadcházející sezony vstupuje projekt Pojď hrát hokej do své další čtyřleté etapy. V té přijde především jedna hlavní změna, a to ta, že náborová akce Týden hokeje se již nebude konat dvakrát ročně, jak tomu bylo doposud, ale proběhne pouze jednou. „Akce se uskuteční v novém termínu, který byl vybrán na základě širší komunikace s kluby,“ vysvětluje Pavel Landa, manažer projektu Pojď hrát hokej.

Banner

37

o více než tolik procent se za poslední čtyři roky zvýšily registrace dětí do Českého hokeje

Týden hokeje se doposud konal každou sezonu dvakrát, a to v září a lednu. Nově byl po pečlivé diskuzi s kluby vybrán jeden nový termín listopad. Tato změna byla provedena z několika důvodů. „Během prvních čtyřech let projektu byl dlouhodobě menší zájem o zářijový termín akce Týden hokeje. Zároveň v posledních letech panovalo v září vysloveně letní počasí, které lákalo děti spíše na plovárnu. U lednového termínu zase některé kluby upozorňovaly na skutečnost, že po absolvování Týdne hokeje už nemají do konce sezony příliš prostoru pracovat s nově příchozími dětmi,“ vysvětluje změnu Landa.

Týden hokeje 2016–2020
  • Počet Týdnů hokeje: 8
  • Počet jednotlivých akcí v klubech: 1040
  • Počet příchozích dětí: 30 000

Se snížením počtu akcí Týden hokeje ze dvou na jeden ročně souvisí i snaha o větší ekonomičnost projektu. Dva termíny Týdne hokeje se ukázaly jako velice intenzivní, neboť díky zaměření na děti ve věku 4–8 let docházelo k tomu, že byly prostřednictvím propagačních kampaní oslovovány mnohé děti opakovaně.

Zájemci o lední hokej se ale rozhodně nemusí bát, že snížením počtu Týdnů hokeje by se zmenšily i jejich šance začít se tomuto populárnímu sportu věnovat. „Apelujeme na kluby, aby i nadále pořádaly v zářijovém termínu vlastní nábory, a to v termínech, které jim vyhovují. Tyto nábory se chystáme jako Český hokej podpořit propagační kampaní zaměřenou na prezentaci ledního hokeje coby vhodného sportu pro děti. Pevně věříme, že kluby budou nábory v září i nadále pořádat a děti tak budou mít stále dostatek příležitostí si lední hokej vyzkoušet,“ dodává Landa.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“