Týden hokeje v Jindřichově Hradci ve Vajgaru

Týden hokeje v Jindřichově Hradci ve Vajgaru

Dne 23. září 2017 pořádal hokejový klub Vajgar Jindřichův Hradec pro nejmenší zájemce o lední hokej z Jindřichova Hradce a jeho okolí Týden hokeje. Akce se konala na Zimním stadionu Jana Marka ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

Banner

Tato propagační akce byla již druhá v pořadí a měla za úkol přivést na ledovou plochu nejmenší z Jindřichova Hradce a okolí.

Na malé zájemce a jejich rodiče čekali pracovníci, trenéři a hráči klubu, aby jim přiblížili tento národní sport. Po vyplnění přihlášky a rozdání upomínkových a propagačních materiálů, dostaly děti dres, na který jim na jejich přání hostesky vyplnily jméno.

Po vyplnění přihlášky navštívili děti a rodiče posilovnu, kde na všechny čekali mladí hokejisté a trenéři s ukázkami výzbroje. Některé děti poprvé viděly, kolik součástí oblečení je nutné na hráče obléci, aby mohl vyrazit na led. Zájemci si mohli jednotlivé části obléci a zapůjčit. Také si všichni zkusili střelbu na bránu.

Po úvodním zahřívacím kole a povídání o hokeji šly děti v doprovodu rodičů na ledovou plochu, kde se jim věnovali trenéři hokejového klubu. Na ledě se malí hokejisté věnovali dovednostním soutěžím. Děti, které prvně stály na ledě, mohly využít praktických pomůcek, které dal k dispozici ČSLH.

Celkem se plánované akce zúčastnilo 24 dětí. Všichni zúčastnění byli spokojení a odcházeli s úsměvem na tváři.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jindřichově Hradci ve Vajgaru najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“