Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice se akce Týden hokeje uskutečnila dne 26. 1. 2017 od 16.00. V klubu této akci věnovali pečlivou přípravu, navštívili všechny mateřské školy a 1. až 3. třídy škol základních nejen ve Strakonicích, ale i v okolních obcích do vzdálenosti 15 - 20 km a předali zde letáčky, plakáty a propagační materiály a rovněž vysvětlili účel akce.

Banner

Dále bylo zajištěno uveřejnění článku ve dvou regionálních novinách, vylepení plakátů s uvedením data a místa konání akce na většině plakátovacích ploch ve městě a v okolí zimního stadionu, informaci v regionálním rádiu a rovněž na webových stránkách klubu a na facebooku.

V klubu byli jsme příjemně překvapeni tím, že se dostavilo 68 dětí často s více než jedním rodinným příslušníkem. Všichni byli zaregistrováni. Kromě programu předepsaného v manuálu byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými míčky.

S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstva starších žáků a všichni si užili hodně legrace. Vybraní starší žáci měli na starost i další část programu, ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí, s vysvětlením k čemu která součást výstroje slouží.

O účastníky se staralo kromě již uvedených 10 starších žáků ještě 12 trenérů a 6 dalších členů klubu. Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky, plyšáky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků musel být pro velký úspěch prodloužen, protože účastníkům se prostě nechtělo odejít.

V klubu mají radost z toho, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře a že více než polovina účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu. Ato zejména začít docházet na tréninky. Kolem 20 dětí si již na místě domluvilo prostřednictvím rodičů docházku přímo s příslušnými trenéry.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.


Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“