Týden hokeje s HC Pumy Pelhřimov

Týden hokeje s HC Pumy Pelhřimov

Více jak hodinu zábavy spojenou s bruslením prožily děti a jejich rodiče, kteří zavítali předposlední zářijovou neděli na pelhřimovský zimní stadion. Tady na ně čekala akce Pojď hrát hokej, kterou spolupořádal místní hokejový klub HC Pumy Pelhřimov a Český hokej.

Banner

Smyslem bylo všem příchozím ukázat, že lední hokej je ten správný sport a že některé předsudky jsou zbytečné.

Rodiče měli možnost seznámit se s organizací a fungováním našeho klub, ale shlédli i ukázkový trénink a zápas začínajících hokejistů. Během prezentace rodičům byly ukázány jednotlivé části výstroje, informovali jsme je o časové náročnosti tréninků i zápasové zátěži v jednotlivých kategoriích, dozvěděli se, jak je hokej drahý sport a jaké jsou členské příspěvky v našem klubu.

Čas na ledě děti trávily překonáváním překážek, střelbou na bránu, klasikou jako hrou na rybáře nebo na Mrazíka a základy výuky bruslení, při kterých jim pomáhali licencovaní trenéři ledního hokeje s pomocníky.

Všem se akce moc líbila, ale jako pořadatele nás zklamala nízká účast dětí, která byla pro tento Týden hokeje ve všech zúčastněných klubech typická. Větší účasti nepomohla ani široká distribuce letáčků do škol a školek, která probíhala zhruba 10 dní před samotnou akcí.

Doufejme, že v lednu bude zájem o hokej v České republice větší.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Pumy Pelhřimov najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“