Týden hokeje v PZ Kladno

Týden hokeje v PZ Kladno

V pondělí 22. ledna 2018 se konala na ČEZ stadionu v Kladně akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Rodiče či prarodiče přivedli na nábor 65 nových dětí, ze kterých bylo do projektu registrováno 64 zájemců. Jeden chlapeček bohužel ještě nesplňoval věkovou hranici 4 let. Na reprezentační dres si tak půl roku počká, nicméně s ostatními dětmi si vyzkoušel základní hokejové dovednosti.

Banner

Úplní začátečníci dokázali po hodině tréninku sami vstávat, pohybovat se na ledě, a dokonce se účastnit i soutěží. Během náborové akce nebyla použita ani jedna pomocná hrazdička na bruslení.

Ti pokročilejší byli rozděleni na čtyři stanoviště, na kterých trenéři s dětmi prováděli cvičení pro zlepšení bruslení, obratnosti a práce s hokejkou. Všechna cvičení byla vedena formou hry.

Úplné začátečníky vedla na ledě trenérka Natalie Eichenmannová, které pomáhali starší dorostenci PZ. Pokročilé děti si rozdělili trenéři Václav Klaus, Ladislav Vlček, Radek Aschenbrenner, Jiří Kuchler, Jiří Suk, Martin Slánský a Dominik Borkovec. Nad přípravou akce dohlížel mistr světa z roku 1985 Vladimír Kameš.

Na konci akce byly děti odměněny potleskem z hlediště, odkud rodiče a prarodiče své ratolesti sledovali.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v PZ Kladno najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "