Počasí přeje venkovním kluzištím i nadále! Malé hokejistky a hokejisté se snaží trénovat i během vládních restrikcí

Odezva na výzvu Českého hokeje, abyste nám zasílali svá tréninková videa a fotografie, byla opravdu ohromná. Těší nás, že i v této nelehké době si spousta dětí za pomoci svých rodičů cestu k hokeji přeci jenom našla, a to i přesto, že se vzhledem k vládním restrikcím dá trénovat maximálně ve dvojicích.

Banner

Jak je z vámi zaslaných materiálů vidět, spousta z vás si postavila vlastní venkovní kluziště přímo na zahradě. Například v České Lípě vybudovali opravdu velký hokejový plácek, na kterém lze trénovat řadu dovedností. Obdobně jsou na tom i v Benátkách nad Jizerou či Říčanech.

Díky tomu, že zima o sobě dává neustále pořádně vědět, mají možnost dostat se na led i ostatní hokejisté a hokejistky, kteří nemají možnost vybudovat si vlastní hřiště na zahradě nebo kteří si zkrátka chtějí zabruslit na velkém prostoru. Taková možnost se naskytla třeba dětem v Orlové (foto pod článkem), Českém Těšíně (foto výše), nebo opět v Říčanech. I přes mrazivé počasí ale vždy dávejte pozor na to, aby byl led dostatečně silný!

Připravovat se ale můžete i nadále doma. Například trenéři vítkovické přípravky pro své malé svěřence průběžně připravují instruktážní videa, kde dětem ukazují, jaké cviky a cvičení mohou provádět buďto přímo doma, nebo je zkusit ve volných chvílích na čerstvém vzduchu před domem. Inspiraci jak trénovat doma či ve venkovním prostředí najdete i zde u nás na webu – v sériích #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi nebo Trénink mimo hokejové mantinely s Radkem Hlavatým nebo na kanálech Českého hokeje v sérii #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."