Jde to i bez zimních stadionů! Podívejte se, jak trénují malé hokejistky a hokejisti v době pandemie

To, že se momentálně nedá trénovat na zimních stadionech, neznamená, že by snad děti byly bez hokeje a samotných tréninků úplně. V minulém týdnu jsme vám ukázali několik příkladů, jak se malí hráči a hráčky udržují během pandemie koronaviru ve formě, a zároveň vás vyzvali, abyste se s námi podělili i o fotky či videa ze svých tréninků. A jak je z materiálů, které jste nám zaslali, zřejmé, mnoho z vás žije hokejem i v této náročné době, což nás velmi těší.

Banner

Chladné počasí a mráz na různých místech Česka přeje venkovním kluzištím. A přesně taková si na zahradě vybudovali například v Chotěboři, Veselí nad Lužnicí (foto níže) nebo Třemošné. Bratři Chaloupkovi z Třemošné mají dokonce takové štěstí, že trénují na zamrzlém rybníku přímo u nich na zahradě (foto pod článkem).

Ostatně bruslení a přípravu na zamrzlém rybníku má podle zaslaných fotografií a videí v tréninkovém plánu spousta dalších z vás, například kluci a holky z pražské Slavie.

Nicméně nezahálí ani ti, kteří nemají zamrzlý rybník ve svém okolí. I tak trénují na čerstvém vzduchu! Malý svěřenec klubu Draci Šumperk trénuje za domem například střelbu na branku, další malý hokejista, tentokrát v Tachově, pak za lepšího počasí absolvuje venku alespoň částečně lehkou kondiční přípravu.

Co je ovšem na hokeji jedna z těch nejlepších věcí? Přece to, že se můžete měřit se svými kamarády. I proto se v několika klubech ujal online trénink, kdy se všichni společně vidí a společně si zacvičí, třeba jako v HCM Warriors Brno.

Ve Valašském Meziříčí přišli se zajímavou výzvou, která prověří nejenom vaši sílu, ale i zručnost. O co se jedná? Podívejte se sami, jaká výzva se dá vymyslet s obyčejným oblékáním trička.

Mimochodem naše výzva k zasílání ukázek vašich sportovních aktivit na kluzišti, zahradě či v rámci online tréninku stále platí. Podělte se prosím s námi o své nápady a pošlete nám fotky nebo videa na emailovou adresu pojdhrathokej@czehockey.cz nebo je sdílejte pod našimi příspěvky na Facebooku či Instagramu.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“