Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

Poslední sobotu v září patřila břeclavská Fosfa aréna nejmenším hokejistům, kteří se přišli seznámit s hokejem v rámci dalšího ročníku úspěšné celostátní náborové akce Pojď hrát hokej. Děti se skamarádily s ledem, rodiče pak s hokejovým prostředím. Povedené dopoledne probíhalo s úsměvy na tvářích.

Banner

Hokejové dopoledne začalo registrací. Zatímco rodiče vyplňovali formulář, děti se již mohly radovat z dárečků v podobě hokejové láhve, omalovánek a dalších drobností. "Registrovalo se 23 nových dětí. Většinu jsme již znali z tréninků přípravky, ale především díky projektu bruslení školek, který u nás již několik sezón probíhá. Bylo tu také pár mladších sourozenců od našich současných Lvíků. Jsme moc rádi, že jsou děti i rodiče spokojení a přivedou k nám na hokej i své mladší děti," byl spokojen svazový trenér mládeže Radim Lenkovič.

Po úvodním přivítání se výprava nejmenších nadějí spolu s jejich doprovodem vydala do VIP prostor, kde proběhlo seznámení s našim klubem a hokejem obecně. Mezitím co tajemník klubu pan Veselský povídal, mohli se zúčastnění podívat na naše třeťáky, kteří byli na ledě a hráli hokej. Budoucí hokejové hvězdičky tak mohly sledovat, co se dá za pár let hokeje naučit.

Poté se již mohlo jít na věc! Po obutí bruslí se malí nedočkavci vydali na led. "Někteří už to znali třeba z tréninků přípravky, jiní stáli na bruslích úplně poprvé. I přes počáteční nejistotu se však s ledem nakonec skamarádili," doplnil hlavní trenér přípravky Michal Martinčík.

Na ledě byli nejmenším k pomoci u prvních krůčků naši trenéři, ale také hráči 9. třídy, kteří obětavě pomáhali a hráli si s dětmi. Začátečníci dostali překážku, nebo se chytili za ruku a spokojeně si ťapkali po ledě. Zkušenější bruslaři už si ve skupince zahráli nejrůznější hry, ukázali, jak umí kroužit kolem kuželů a kroužků a nakonec si i zastříleli na branku.

"Vše proběhlo herní a pohodovou formou. Děti měly úsměvy na tvářích a rodiče se ptali, kdy mohou přijít na další trénink. Myslím, že se také letos akce povedla," doplnil ještě mladý brankář a trenér Martinčík.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“