Český hokej již rozeslal nejmenším hokejistům výstroj za více než sto milionů Kč

Český hokej již rozeslal nejmenším hokejistům výstroj za více než sto milionů Kč

Český hokej rozeslal 156 klubům, které se věnují výchově mládeže, v letošním roce bezplatnou výstroj pro nejmenší hokejisty v hodnotě 7,6 miliónu Kč.

Banner

Od roku 2010, kdy byl projekt „Výstroj pro nejmenší“ zahájen, tak již kluby obdržely výstroj v souhrnné hodnotě 103,2 miliónu Kč a bezplatné dodávky dětské výstroje nestavila ani koronavirová epidemie s jejími ekonomickými dopady. Cílem projektu „Výstroj pro nejmenší“ je zpřístupnit lední hokej dětem ze sociálně slabších rodin a snížit nároky na rodinné rozpočty, spojené s působením dítěte v hokejovém klubu.

Projekt „Výstroj pro nejmenší“ je součástí dlouhodobého programu „Pojď hrát hokej“, zaměřeného na nábory malých hokejistů a rozvoj členské základy Českého hokeje.

Zatímco v úvodních sezónách dostávaly kluby v rámci této podpory výhradně položky z předem připravené nabídky, v několika posledních letech mají možnost výběru jak z hráčské či brankářské výstroje, tak z tréninkových pomůcek pro nejmladší kategorie. V letošním roce, například, tvořila na základě výběru klubů 65 % distribuované podpory výstroj pro hráče, 24 % brankářská výstroj a zbývajících 11 % různé tréninkové pomůcky.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“