Startuje šestý Týden hokeje. Zapojí se do něj rekordních 149 klubů

Další Týden hokeje je tu! Již pošesté budou zimní stadiony po celém Česku patřit všem malým zájemcům o lední hokej. Až do 27. ledna mohou všechny holky a kluci dorazit v doprovodu rodičů a aspoň na chvíli si vyzkoušet, jaké je to být hokejistkou nebo hokejistou.

Banner

Týden hokeje pořádá Český hokej ve spolupráci s jednotlivými kluby již pošesté. Tentokrát se navíc zapojí rekordní počet klubů – bude jich rovnou 149! V rámci předchozích akcí si na zimní stadiony po celé České republice přišlo lední hokej a vše, co k němu patří, vyzkoušet téměř 20 000 dětí.

Pro ty byl, a letos opět bude, připraven zábavný program, během kterého si děti vyzkouší hokejový trénink, a to jak na ledě, tak i na suchu, s ostatními kamarády si zahrají spoustu (nejen) hokejových her a společně zažijí spoustu zábavy. A to ať už se bude jednat o jejich první krůčky na ledě, či nikoliv.

Dorazit totiž může každý bez ohledu na předchozí zkušenosti. O děti se budou starat kvalifikovaní trenéři, kteří již budou vědět, jak jim jejich začátky v brusličkách co nejvíce usnadnit. Zvány jsou tak všechny děti ve věku 4 – 8 let. Přijít ale mohou po konzultaci se zástupcem klubu i ostatní, starší i mladší.

Termíny konkrétních akcí v rámci Týdne hokeje najdete zde.

A na své si přijdou i rodiče, kteří budou seznámeni s přínosem ledního hokeje pro jejich dítě, a to jak fyzickým, tak osobnostním, s jakými nároky je tento sport spojen, včetně možností jeho provozování v jednotlivých městech a regionech. Představeny budou i jednotlivé projekty, jako například Hokejová výstroj nejmenším, díky čemuž mají děti možnost zapůjčit si výstroj od klubu zcela zdarma či za minimální poplatek.

Na každého malého účastníka čeká kromě spousty zážitků i řada věcných dárků, včetně reprezentačního dresu, ve kterém bude moct dítě následně absolvovat celý program na ledě. Letos poprvé s novým logem a ve dvou barevných variantách. Děti registrované do Projektu Pojď hrát hokej navíc mohou obdržet voucher na nákup hokejové výstroje v hodnotě 1 500 Kč. Více informací o možnosti získání poukazu najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“