Týden hokeje v Třebíči

Týden hokeje v Třebíči

Sobota 28. ledna patřila na Zimním stadionu Města Třebíče dětem a jejich rodičům. Na akci Pojď hrát hokej dorazilo téměř sedmdesát rodin s dětmi. Atmosféra akce byla velmi přátelská a přínosná. Všechny děti obdržely dárky, aby měly na akci památku.

Banner


Děti i s rodiči se začaly scházet před desátou hodinou a po krátké registraci se šlo na věc. Rozdílný program čekal na rodiče i děti.

Rodiče v zaplněných VIP prostorách získávali důležité informace od mládežnických trenérů Rostislava Maleny, Aloise Neveselého a odchovance a hosta Romana Erata. Děti zatím absolvovaly intenzivní rozcvičku na suchu. To celé zabralo oběma skupinám něco přes půl hodiny a pak už se šlo na led.

Děti byly rozděleny do několika skupin a pro každou z nich byl připraven zajímavý program s různými dovednostmi. Kromě trenérů byli k dispozici i kluci ze žákovského týmu Horácké Slavie, kteří ochotně ukazovali, jak má to které cvičení vypadat. Děti se na všech stanovištích střídaly.

Děti přišly na akci dobře vybaveny a pro ty, kterým chyběly třeba brusle nebo helma, byly na stadionu k zapůjčení. Rozdány byly nejen všechny dárky, reprezentační dresy, čerstvé svačiny, ale i velké množství propagačních materiálů.

„Akce Pojď hrát hokej splnila svůj účel. Jsme moc rádi, že přišlo hodně dětí, kterým jsme ukázali zázemí stadionu a absolvovali jsme s nimi na zahřátí rozcvičku na suchu. Mezitím jsme rodičům vysvětlili, co případné zájemce o lední hokej čeká, a to od A do Z, tedy od finanční stránky věci a faktu, že děti v Horácké Slavii Třebíč mají v začátku vše zdarma, až po potřebnou výbavu a organizaci tréninků přípravky.“

Rostislav Malena, šéftrenér sportovních tříd od přípravky po čtvrtou třídu

Věříme, že s velkou většinou dětí se budeme pravidelně vídat na trénincích přípravky, které bývají na ledě každý víkend. Těšíme se na shledanou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třebíči najdete zde.

 



Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“