Týden hokeje v Děčíně

Týden hokeje v Děčíně

V úterý 24. 1. proběhla na zimním stadionu v Děčíně akce Týden hokeje, zaštítěná Českým svazem ledního hokeje. Již před avizovanou 16. hodinou se u vchodu kupili rodiče s dětmi. Po registraci obdrželo každé nové dítko také dárkový balíček, kde největší radost udělal bezesporu malý reprezentační dres.

Banner

Po úvodních formalitách se uskutečnila ve VIP salonku prezentace. Rodiče si zde vyslechli především to, jaké přínosy má hokej pro jejich děti, zároveň byl představen děčínský klub. Poté se děti převlékly a přemístily na ledovou plochu.

Zde si děti vyzkoušely čtyři stanoviště zaměřené na zábavné bruslařské cvičení, střelbu na branku a vedení kotouče. Na závěr si všechny děti zahrály minihokej. Nejmenším dětem a úplným začátečníkům byla u mantinelu vyhrazena „bezpečná zóna“, kde se učili úplné základy, jako je postavení se na nohy a první krůčky po ledě.

Děti, které se věnují hokeji dva až tři roky, předvedly ukázku svých dovedností na stejných stanovištích, jako nově příchozí účastnící a rodiče tak měli možnost vidět, jaký se dá pravidelným tréninkem udělat pokrok za tak krátkou dobu.

Celým trénink provázel svým komentářem hlavní trenér 1. - 4. třídy Ondřej Michálek, který popisoval, na co jsou zaměřená jednotlivá stanoviště. Pobavila rovněž přítomnost našeho klubového maskota – medvěda grizzlyho.

Celkem se sešlo 25 malých účastníků, soudě podle dobré nálady a energie v Děčíně věří, že se s nimi nevidí naposledy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Děčíně najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“