Týden hokeje v Orlové

Týden hokeje v Orlové

Dne 28. 1. 2017 od 9:30 se na zimním stadionu v Orlové uskutečnila akce Týden hokeje. Náborové akce ve spolupráci s ČSLH se zúčastnilo 50 dětí, které se registrovaly do projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Dále bylo přítomno i 19 hráčů přípravky, kteří měli od 9:00-9:45 trénink, který sloužil jako motivační ukázka pro nové malé zájemce. Tato ukázka dále pokračovala i v průběhu akce v jedné třetině hřiště. O hladký průběh akce se staral celý trenérský tým HC Orlová (11 trenérů).

Před příchodem dětí na led byly pro děti připraveny dvě stanoviště na suchu – střelba na branku a dovednostní slalom. O tyto stanoviště se starali dva trenéři a 5 hráčů mladšího dorostu, kteří potom pomáhali i s organizací a převlékání dětí.

Na ledové ploše bylo připraveno 5 stanovišť – slalom, střelba na brankáře A-týmu, sbírání tenisáků do pneumatik (domečků), dovednostní bruslení, přehazovaná různých druhů míčů.

Na závěr si děti zahrály hokej na šířku hřiště a celou akci zakončily společnou fotografii. Zájem akce předčil původní očekávání klubu, takže může být hodnocena jako velmi povedená.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Orlové najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."