Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Od 23. do 29. ledna probíhá v Česku na zimních stadionech náborová akce s názvem Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Tato akce se ve spolupráci s Českých svazem ledního hokeje konala i na zimním stadionu ve Vimperku, kterou pořádal místní hokejový klub HC Vimperk.

Banner

Celá akce začala přivítání malých účastníků a jejich rodičů, kdy každý obdržel krásný hokejový reprezentační dres, na kterém bylo i logo akce Pojď hrát hokej, odznáček, samolepky, omalovánky a tatranku. Kdo přišel na zimní stadion ve Vimperku a neměl brusle nebo helmu, byly mu věci ze strany HC Vimperk zapůjčeny.

Pro děti, které dorazily na zimní stadion v předstihu, byl připraven program mimo led, kdy si mohly vyzkoušet střelbu na bránu ze střelecké desky a to buď kotoučem, nebo tenisovým míčkem a dále pro ně byl připraven krátký slalom.

Ještě než se děti vydaly připravit na program na ledě, byla pro ně připravena prezentace hokejové výstroje. Pro rodiče v druhé kabině byla připravena krátká prezentace ledního hokeje a informace, co obnáší mít doma malého hokejistu.

A pak se šlo konečně na ledovou plochu, kde pro děti byly připraveny celkem čtyři stanoviště od opičí dráhy, po střelbu na opravdového malého hokejového brankaře. Střed ledové plochy byl pak vyhrazen úplným začátečníkům, kteří zde absolvovali vůbec první krůčky na ledě. O děti na ledě se staralo celkem osm trenérů, kterým pomáhalo šest starších dětí, kteří hrají za kategorii starší žáci HC Vimperk. Program na ledě trval hodinu a všichni zúčastnění si užili spoustu zábavy. Na závěr celé akce na ledě se všichni společně vyfotografovali a děti ještě před odchodem do kabiny dostaly od svých trenérů sladké odměny za svoje výkony.

V rámci akce Pojď hrát hokej se na ledové ploše ve Vimperku prohánělo celkem 50 dívek a chlapců ve věku 4-8 let a dále si novou hokejovou zkušenost přišlo vyzkoušet i deset starších dětí, takže se celkem celé akce zúčastnilo 60 dětí. Na závěr celého hokejového odpoledne byla připravena na ledové ploše ukázka hokejového tréninku hráčů 3. A. 4 tříd HC Vimperk a ukázka minihokeje.

 Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.


Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“