Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Ve středu 25. ledna 2017 se uskutečnila na zimním stadionu v Uherském Ostrohu náborová akce na podporu malých hokejistů. Hokejový klub HOKEJ Uherský Ostroh ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje uspořádal na svém zimním stadionu vůbec poprvé akci v rámci Týdne hokeje s názvem Pojď hrát hokej. Všechny děti zde měly bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou.

Banner

Kromě zážitku z prvních krůčků na bruslích, driblování s pukem, první střely na branku, ve které stál hokejový brankář v plné zbroji, měli také účastníci šanci si zahrát svůj první hokejový minizápas. Navíc si každé dítě s sebou domů odnášelo hodnotný dárek v podobě krásného bílého reprezentačního dresu, na nějž si mohlo napsat i své jméno, a drobných dárkových předmětů.

Od 16:00 probíhala registrace a po ní rodiče i děti dostali hokejovou instruktáž na videoprezentaci, kde se dozvěděli informace o klubu, projektech Bruslička - školka bruslení a hokejová přípravka, a jak ekonomicky nenáročný hokej na místní klubové úrovni je. V závěru byla představena hokejová výstroj, brusle a hokejka, kterou začínající hráči při startu hokejové kariéry dostávají od klubu zdarma zapůjčenu.

Pak už následovaly přípravy na vstup na ledovou plochu. Na led se podívalo 65 zaregistrovaných účastníků z řad dětí ve věku 3 – 8 let, kterým pomáhalo dvanáct trenérů a desetičlenný pomocný personál z řad ostrožských odchovanců, kteří již oblékají mužský dres a přišli novým adeptům poradit svými hokejovými zkušenostmi.

Děti byly rozděleny podle bruslařských dovedností a věku do jednotlivých skupinek, které si přebrali trenéři a instruktoři a procházeli postupně jednotlivá stanoviště, kde se kluci i holky seznamovali se základními hokejovými dovednostmi.

Pro ty, co s bruslením teprve začínají, bylo ve třetině připraveno bezpečné pásmo, kde pod dohledem zkušených trenérů postupně získávali bruslařskou jistotu.

Celou akci provázela spousta soutěží, her a zábavy a na většině z přítomných bylo vidět, jak je bruslení a hokej baví.

Na konec báječné hokejové akce jsme si udělali společné foto se všichni společně vyfotili a na led poté nastoupila ostrožská přípravka, hráči 1. - 3. tříd, aby přítomným ukázali, kolik se toho již naučili za svůj „hokejový život“. S akcí panovala všeobecná spokojenost, většina z účastníků se již těší na sobotní trénink Brusličky, na kterou byli všichni účastníci pozváni.

 Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.


Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“