Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Stejně jako v jiných částech Česka Týden hokeje proběhl i ve třinecké WERK ARENĚ, kde se 24. ledna od 16:30 do 18:30 h sešlo více než 100 malých zájemců o hokej.

Banner

Pro děti bylo připraveno motivační video, které jim atraktivní formou přiblížilo krásu ledního hokeje. Dále profesionální trenéři HC Oceláři Třinec ukázali všem příchozím skutečnou hokejovou výstroj a také to, jak se hokejista obléká před každým tréninkem i zápasem.

Na ledové ploše probíhaly po celou dobu dvě hokejové ukázky. Žáci 2. třídy předváděli přítomným utkání v minihokeji, jehož součástí byl i komentář profesionálního moderátora, který rodičům a divákům vysvětlil jeho.

Na druhé straně ledové plochy probíhala ukázka tréninku žáků 3. třídy, která měla přítomným ukázat, co všechno už zvládnou děti, které se věnují hokeji o rok déle, tedy zhruba třetím rokem. Že mají takřka kompletně zvládnuté bruslení, výrazně lepší obratnost, techniku hole, dokážou si lépe přihrát apod. Po celou dobu konání akce probíhal v rozšířené prostřední třetině hrací plochy zároveň praktický trénink základů bruslení pro všechny děti ve věku od 4 do 8 let pod vedením profesionálních trenérů.

V zázemí haly si během celého odpoledne mohli příchozí prohlédnout kabinu úřadujících juniorských mistrů republiky a děti dostaly šanci si zastřílet i na skutečnou hokejovou branku. V samotném závěru pak proběhlo hromadné focení dětí.

 Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.


Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."