Týden hokeje v Novém Jičíně

Týden hokeje v Novém Jičíně

Hokejový klub Nový Jičín se přihlásil k akci Týden hokeje, kterou vyhlásil ČSLH a ve středu 27. ledna mezi 15. a 17. hodinou zrealizoval akci pro děti, jejímž cílem bylo navázat kontakt s dětmi a potažmo jejich rodiči.

Banner

Krátce po 15.00 se pomalu začaly objevovat skupinky rodičů s dětmi, kteří zamířili přímo k registračním stolkům. Hokejový dres i další drobnosti jim udělaly velkou radost, všichni se ochotně pustili do vepisování jména na dres i na nálepku na helmu. Chvíli trvalo, než se u stolků všichni zaregistrovali. Chvíle čekání na prezentaci si rodiče i děti krátili s hrnečkem čaje v ruce, který pro ně klub připravil. Následná prezentace v klubovně byla stručná, ale informačně hodnotná, energická a pozitivně laděná. Pozornost až do konce udržela dokonce i většina dětí.

Pak už se děti v doprovodu rodičů přesunuly do šaten, kde děti oblékly své nové dresy (teda už jen ty děti, které je na sobě ještě vydržely až doteď nemít), obuly brusle a nasadily helmu. Děti, které brusle nebo helmy neměly, si je zdarma vypůjčily v klubové půjčovně bruslí. Z šatny si je odvedli trenéři, kteří děti vzali na led. Mnoho z dětí trenéři znali z právě probíhajících Školiček bruslení, které o víkendech klub pravidelně organizuje a kde děti na dnešní akci osobně zvali. Nebylo proto třeba žádné velké množství „chodítek“, většina dětí se již po ledě pohybovala dost jistě. Proto trenéři přistoupili k herním prvkům na ledě a „opičí dráze“ a posléze dostaly děti také hokejky a míčky, aby se trefovaly do branek, což děti uvítaly s nadšením. Děti, které stály na ledě poprvé, byly vedeny ve zvláštní skupince. V polovině času přišli za dětmi na led kluci s hokejového klubu, kteří s trenéry předvedli ukázku tréninku a zápasu v minihokeji.

Akce se zúčastnilo rovných 50 dětí. Z reakcí rodičů v klubu usoudili, že se jim akce líbila. Většinu zaujala nabídka Školiček bruslení, ale se zájmem poslouchali i výklady trenérů a pozvání do klubu. Mezi rodiči pozorující své děti na ledě, se pohyboval hlavní trenér mládeže pan Jaroslav Fleishmann, který se snažil rodiče osobně oslovit a povzbudit je k návštěvě skutečného tréninku přípravky a rozptýlit jejich obavy nejrůznějšího ražení.

I přes chřipkovou epidemii, která ve velké míře postihla kraj a bezesporu znemožnila účast mnohým zájemcům, akci hodnotíme jako úspěšnou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Jičíně najdete zde.


Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “