Týden hokeje v Uherském Brodě

Týden hokeje v Uherském Brodě

V sobotu 28. 1. 2017 se v Uherském Brodě uskutečnila pod záštitou ČSLH v rámci projektu Pojď hrát hokej sportovní akce Týdne hokeje. Hokejový klub HC SPARTAK Uherský Brod přistoupil k akci velmi zodpovědně. Propagační plakáty a letáky byly dopředu rozdány a vylepeny po městě, školách a mateřských školkách, využity byly sociální sítě, regionální tisk a samozřejmě prostory zimního stadionu.

Banner

Při příchodu byli rodiče s dětmi vřele přivítáni a nasměrováni do šatny, kde proběhla registrace, vyplnění formuláře a předání dresů a drobných dárků. Po registraci následovala krátká prezentace, kde byl představen projekt Pojď hrát hokej, klubem a program na ledě. Každou volnou chvilku děti vyplnili střelbou míčky na branku, která byla přichystána mimo led.

Program na ledě začal krátkou ukázkou tréninku minihokeje talentovanými třeťáky. Poté si děti pod dohledem 8 zkušených trenérů, 3 hráčů A-týmu a několika nadšených rodičů-pomocníků, mohly na pěti stanovištích vyzkoušet, jaké to je zahrát si na „ovečky“, vystřelit na brankáře, projet si slalom a opičí dráhu, zahrát si košíkovou a jiné dovednosti na bruslích. Nejmenším začátečníkům byl navíc věnován samostatný prostor, kde si první bruslařské krůčky zkoušeli za pomoci vodítek. Vše bylo na ledě zakončeno společnou fotkou.

Poctivá příprava celé akce včetně podpory ze strany ČSLH byla plně zúročena. Připravené kabiny, prezentační místnost i ledová plocha byly plně obsazeny 75 novými dětmi, což byla úžasná účast. Celá akce proběhla ve velmi přátelském a pozitivním duchu. Zúčastněné děti odcházely s úsměvem na tvářích, což potvrdili i spokojení rodiče. V celém klubu pevně věříme, že se co nejvíce dětí zapojí do dalších tréninků přípravky a možná jednoho dne z nich vyroste nový Miloš Gureň.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Brodě najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“