Týden hokeje v Kroměříži

V rámci akce Týden hokeje měly i v Kroměříži všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. V úterý 24. ledna od 13:00 pořádal Hokejový klub Kroměříž ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje na zimním stadionu v Kroměříži propagační akci v rámci Týdne hokeje. Kromě zážitku z bruslení, soutěžení a bezvadné nálady si každé dítě domů odneslo hodnotný dárek.

Banner

Propagační odpoledne inicioval Český svaz ledního hokeje se zřetelem na děti od čtyř do osmi let, což je ostatně i v Kroměříži věk pro stále populárnější školku bruslení. Pro děti byl připraven program na ledě, ale i mimo led. Akce se zúčastnilo přibližně 130 dětí.

Díky velkému počtu dětí byl program rozdělen na dvě části. První skupina cca 70 dětí vyjela na ledovou plochu a druhá skupina cca 60 dětí si vyzkoušela program mimo led. Na ledové ploše bylo připraveno 6 stanovišť, u kterých byl vždy jeden trenér, který dětem vysvětlil nebo popsal danou disciplínu.

Vše bylo koncipováno formou her. Děti testovaly svou ohebnost při sbírání míčků z ledu, mohly si vyzkoušet najíždět a střílet na skutečného brankáře v plné výstroji. Dále zde byly dvě odlišné překážkové dráhy. Kousek dál kopírovaly na bruslích obkročmo na ledě položené švihadlo a kličkovaly mezi kužely. K dovršení všeho pilovaly dovednost rukou při trefování tenisáků do branky z položených pneumatik. Program mimo led se skládal ze tří stanovišť, kdy byla využita střílna, kde si děti mohly vyzkoušet střelbu na branku.

Na dalším stanovišti byla připravena stickhandlinková dráha, kde si testovaly svoje dovednosti s hokejkou. Poslední stanoviště bylo zaměřené na pohybové a koordinační schopnosti, k čemuž byly použity agility žebříky. U každého stanoviště mimo led byl trenér.

Všichni rodiče dostali podrobné informace o dalším možném zapojení do tréninku v klubu. V Kroměříži pevně věří, že se díky této akci podaří rozšířit řady školky bruslení a přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kroměříži najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“