Týden hokeje na Spartě Praha

Týden hokeje na Spartě Praha

V neděli 29. 1. 2017 se konala v Tipsport aréně náborová akce v rámci projektu ČSLH – Pojď hrát hokej. Této akce se zúčastnilo celkem 33 dětí, které začaly se svými rodiči přicházet na Spartu před 10. hodinou. Akce oficiálně probíhala od 10:00 do 12:00.

Banner

Při registraci děti dostávaly tatranky, odznaky, samolepky na helmu a dresy, což zajišťoval ČSLH a od Sparty dostávaly děti letáčky s informacemi o náboru a jako dárek voucher na vstupenku pro 1 rodiče a 1 dítě na dětské utkání Sparta – Chomutov, které se bude konat 5. 2. v O2 aréně. Zároveň byli rodiče informováni o harmonogramu akce a nasměrováni do šaten.

Po uzavření registrace následovalo zapůjčení výstroje a oblékání dětí a prezentace pro rodiče. Po dobu prezentace si už děti přebrali sparťanští trenéři spolu s maskotem ČSLH.

Prezentace probíhala v jedné ze šaten a byly v ní zmíněny ty nejdůležitější body ohledně mládežnického hokeje obecně a byly představeny aktivity v rámci klubu HC Sparta Praha. Rodiče si mohli prohlédnout hokejovou výstroj, kterou děti dostávají, a na závěr bylo zodpovězeno několik dotazů z řad rodičů.

Následoval ukázkový trénink na ledě. Hřiště bylo rozděleno mantinely na jednotlivá pásma. V koncovém pásmu probíhala ukázka minihokeje a několik cvičení hráčů 1. třídy HCS a v ostatních 2 pásmech byly příchozí děti rozděleny do 4 skupin a pod vedením trenérů si vyzkoušely základní bruslařské dovednosti – obloučky okolo kuželů, překračování překážky, podjíždění překážky, proskočení překážkou a vstávání z ledu. Každé dítě prošlo všechny 4 stanoviště a na závěr byla na programu hra „na lupiče“.

Na trénink dohlíželo 8 trenérů a maskot. Akce byla zakončena společnou fotkou zúčastněných dětí a trenérů.

Věříme, že se akce dětem a rodičům líbila, jelikož z Tipsport arény odcházelo 33 usměvavých dětí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Spartě Praha najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."