Týden hokeje v Domažlicích

Týden hokeje v Domažlicích

Ve středu 25. 1. 2017 proběhla na zimním stadionu v Domažlicích náborová akce Týden hokeje, která měla mezi dětmi i jejich rodiči úžasný ohlas, což dokreslovala skvělá atmosféra na ledě i mimo něj. Akce se zúčastnilo celkem 58 dětí ve věku 3-9 let z toho bylo 47 chlapců a 11 dívek. Z celkového počtu bylo 51 dětí úplně nových adeptů hokeje a 7 dětí, které začaly navštěvovat přípravku v klubu na přelomu roku.

Banner

V prostorách zimního stadionu byli všichni přivítáni vedením klubu a po zaregistrování obdržely děti dresy a drobné dárky poskytnuté ČSLH. Rodiče byli současně informováni podrobně o organizaci a programu celé akce.

Program na ledě probíhal od 16. hodin podle předem připraveného scénáře. První hodinu byla ledová plocha rozdělena na tři části. Nováčci byli rozděleni do dvou skupin podle schopnosti bruslení. Uprostřed byl připraven zábavný program pro děti, které s bruslením teprve začínají. Na další třetině ledové plochy pak lepší bruslaři společně s několika dětmi z přípravky vyzkoušely náročnější hry. V dalším prostoru pak mohli rodiče sledovat ukázky dovedností dětí ve věku 7-8 let.

Tato fáze akce byla zakončena společnou fotografií zúčastněných.

Po kratší přestávce pak mohli rodiče i děti sledovat půlhodinovou ukázku tréninku dětí 2. a 3. tříd a minihokeje. V tomto čase si mohly děti současně vyzkoušet i aktivity mimo led, především střelbu na branku a několik dovedností s hokejovou holí. Během odpoledne byly připraveny také dvě prezentace o hokeji a klubu, které vedl šéftrenér mládeže Václav Polívka.

Do celé akce bylo mimo vedení klubu zapojeno celkem 11 trenérů. Pomáhalo i 10 mladších dorostenců - hlavně s oblékáním dětí, při bruslení pomocí hrazdiček a aktivitách mimo led.

Akci navštívil i regionální trenér mládeže Vladimír Krampol, který byl stejně jako my překvapen velkým zájmem veřejnosti.

Podle ohlasu rodičů i dětí v Domažlicích věří, že se díky této skvělé akci brzy klubové řady rozrostou. Mnoho rodičů se již při ukončení akce ptalo na termíny tréninků.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Domažlicích najdete zde.


Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.