Týden hokeje v Kopřivnici

Týden hokeje v Kopřivnici

V rámci Týdne hokeje proběhla 27. 1. 2017 náborová akce na zimním stadionu v Kopřivnici. Hokejový klub připravil program plný her se snahou přiblížit novým i stávajícím zájemcům z řad kluků i děvčat ve věku 4 až 8 let prostředí zimního stadionu a možnost vyzkoušet si první krůčky na ledě pod vedením zkušených trenérů, vystřelit si na opravdového brankáře.

Banner

Šikulové, kteří již zvládli základy bruslení, absolvovali jednoduchá cvičení běžného tréninku přípravky – slalom mezi kužely, projíždění pod lanem nebo sbírání míčků. Kdo si ještě netroufnul na brusle, tak si mohl zasoutěžit ve střelbě na maketu brankáře vedle ledové plochy. Každá dobrá trefa byla oceněna drobnou sladkostí.

V průběhu akce se rodiče v doprovodu dětí seznámili v klubovně HC Kopřivnice s tradicí klubu, hokejovými osobnostmi, které v našem klubu vyrostly (jako byli hráči NHL Bonk, Varaďa, Pivko, Fleischmann, Bartošák) dále pak s organizací, tréninkovým procesem, podporou a výhodami, poskytovanými ČSLH. Byl jim zdůrazněn příznivý vliv na tělesnou zdatnost a zdraví jejich ratolestí, které tak komplexní sport, jako je hokej, přináší a zodpovězeny všechny doplňující dotazy.

V průběhu akce se při hrách na ledě i mimo led vystřídalo 70 dětí, kterým se věnovalo 16 trenérů a pomocníků, včetně trenérky krasobruslení.

Z úsměvů dětí bylo možné vyčíst, že se jim akce líbila, o čemž svědčí i to, že většina vydržela bruslit až do konce akce a s radostí odcházeli domů v dresu, který kromě odznáčku a sladkosti jako dárek každé dítě obdrželo. Dres české reprezentace se opravdu velmi líbil a nejeden tatínek jej svému dítěti ve skrytu záviděl.

Že děti i rodiče program zaujal, svědčí také skutečnost, že 18 nových dětí již druhý den navštívilo pravidelný trénink přípravky. Přáním tedy je, aby si hokej zamilovali, vydrželi u něj co nejdéle a jednou kdoví… třeba přibude i další reprezentant, který vzejde třeba právě z této akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kopřivnici najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“