Týden hokeje v Šumperku

Týden hokeje v Šumperku

V úterý 24. 1. 2017 proběhla na zimním stadionu Šumperk v rámci projektu ČSLH Týden hokeje, náborová akce pro děti s cílem předvést a umožnit dětem vyzkoušet si hokej.

Banner

V 16.00 byla zahájena registrace s doprovodným programem, prohlídkou hokejové šatny a hráčské výstroje. Rodiče nakonec přihlásili 65 dětí. Registrace byla ukončena v 17.20 a poté následovala prezentace celého projektu ČSLH i klubu HK MD Šumperk. Pro děti i rodiče bylo připraveno občerstvení.

Děti se potom za pomoci asistentů převlékly v šatnách. Pro rodiče byla zatím připravena krátká ukázka her na ledě, kterou demonstrovala hokejová přípravka. Další program pro děti pokračoval na čtyřech stanovištích. Souběžně probíhala v krajním pásmu ukázka minihokeje. Formou hry se trenéři snažili seznámit děti se základy bruslení. V závěru si zdatnější bruslaři v části kluziště zahráli hokej. Následně se všichni společně vyfotili a akce skončila v 19:05 krátkým zhodnocením pořadatele, který byl překvapen zájmem o účast na akci.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“