Týden hokeje v Ústí nad Labem

Týden hokeje v Ústí nad Labem

V pondělí 23. ledna se na zimním stadionu v Ústí nad Labem konala náborová akce Týden hokeje, které je součástí projektu Pojď hrát hokej. Celkem se náboru zúčastnilo 27 zájemců o lední hokej.

Banner

 

Akci byla rozdělena na několik částí. Při příchodu byli rodiče s dětmi přivítáni a dostali instrukce k vyplnění formuláře. Po vyplnění se přesunuli s věcmi do kabiny, kde dostali dresy od ČSLH, dárky od ČSLH a HC Slovan Ústí nad Labem. Byl jim sdělen další průběh akce a bylo pro ně připraveno malé občerstvení v kabině.

Poté se rodiče odebrali do vedlejší kabiny, kde pro ně byla připravena prezentace o hokej. Pro děti byl připraven program mimo led s trenéry. Vyzkoušely si zde hry, práci s hokejkou a střelbu na bránu. Po skončení těchto dvou sekcí se rodiče s dětmi vrátili zpět do šatny a nastal čas připravit děti na hlavní program na ledě.

Program na ledě byl rozdělen na dvě části. V jedné třetině byla ukázka tréninku minihokeje s hokejisty 2. a 3. třídy. Ve zbylých dvou třetinách byl prostor pro děti akce Pojď hrát hokej. Polovina z dětí byla schopná bruslit sama a druhá polovina dětí využila k jízdě a prvním krůčkům hrazdičky. Na ledě se o ně staralo 8 trenérů a 8 pomocníků z kategorie mladšího dorostu a starších žáků. Několik rodičů se vydalo společně se svými dětmi na led. Schopnější děti si vyzkoušely různé hry, techniku bruslení, vedení kotouče a střelbu na branku. Děti s hrazdičkou si také vyzkoušely hry či házení míčků a podobně.

Na akci dorazilo celkem 27 dětí. Všichni účastníci vypadali spokojeně a odcházeli s úsměvem na tváři. S akcí panovala celková spokojenost, což potvrdily i dobré ohlasy od rodičů a dětí. Všichni v ústeckém klubu věří, že se co nejvíce dětí zapojí do tréninků základny a vydrží u hokeje do budoucna.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Ústí nad Labem najdete zde.

 

 

 

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“