Nová vzdělávací série je tu! Tentokrát na téma Pohybová příprava dětí

Série Pohybová příprava dětí přináší zejména rodičům malých sportovců inspiraci, jak se hýbat se svými dětmi. Zároveň nabízí odpovědi na důležité otázky a také rady, jak děti správně motivovat k pohybu. V rámci této desetidílné série vás kondiční trenér Filip Raptopulos seznámí s důležitými tématy jako jsou spontánní pohyb či ranná specializace a zároveň vám ukáže, jak rozvíjet pohybové schopnosti jako jsou síla, rychlost, koordinace či vytrvalost. Pevně věříme, že vás série Pohybová příprava dětí zaujme a těšíme se na vaše případné dotazy.

Banner

V minulých sériích, které jsme pro vás připravili a které můžete najít v sekci Vzdělání, jste se mohli dozvědět o zdravém stravování s MUDr. Marií Skalskou, rovněž jste si mohli poslechnout Mariana Jelínka, který hovořil nejenom o mentální výchově dětí, nebo se inspirovat seriálem Trénink mimo hokejové mantinely s Radkem Hlavatým. Tématem naší další série je pohybová příprava dětí.

Sportování není jen o tom, že malý hokejista nebo hokejistka absolvují několikrát týdně trénink a po zbytek času už se sportu dále nevěnují. Pohybový rozvoj je nutné dětem vštěpovat již od ranných začátků a především je nutné děti k pohybu motivovat a inspirovat je. To, jak tohoto všeho docílit, nám názorně ukáže kondiční trenér Filip Raptopulos.

Pevně věříme, že vás série Pohybová příprava dětí zaujme a těšíme se na vaše případné dotazy, které můžete posílat na email pojdhrathokej@czehockey.cz nebo nám napsat přímo na Facebooku či Instagramu.

Témata jednotlivých dílů seriálu Pohybová příprava dětí jsou následující:

  1. Spontánní pohyb
  2. Programming
  3. Ranná specializace
  4. Výzvy
  5. Rutiny a rituály
  6. Domácí trénink
  7. Síla
  8. Rychlost
  9. Koordinace
  10. Vytrvalost

Všechny cviky, které Filip Raptopulos doporučuje, najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.