Týden hokeje v Litoměřicích

Týden hokeje v Litoměřicích

Ve čtvrtek 20. září se v Kalich Areně uskutečnila náborová akce s názvem Pojď hrát hokej. Děti čekal nabitý dvouhodinový program, při kterém okusily první krůčky na ledě, ale i hry v tělocvičně. Celkem se akce účastnilo 31 dětí, které přišly v rámci akce a také dvanáct dětí, které už patří do litoměřické organizace.

Banner

Celá akce začala v 16:00, kdy rodiče vyplňovali dětem jména na dresech a následně je odevzdali trenérům, kteří jim připravili více jak půlhodinový program v tělocvičně. Rodiče během toho stihli prezentaci ledního hokeje, jenž vedl ředitel klubu Jan Fišera. Následně se všichni přesunuli do šaten, kde se připravovali na další program, tentokrát už na ledové ploše. Rodičům s dětmi pomáhali během oblékání také hráči mladšího dorostu.

Okolo páté hodiny odpolední se sešli všichni účastníci na ledě, kde rodiče vypustili své ratolesti a předali je do péče klubových trenérů a hráčů „A“ týmu. Celou organizaci na ledové ploše měl na starosti šéftrenér mládeže Vladimír Domin. „Velice si vážíme toho, že Český hokej takto podporuje nábor mládeže, ať už po stránce materiálu nebo po stránce celé organizace. Na ledě jsme měli deset trenérů a pět hráčů „A“ týmu. Děti byly rozděleny do skupin podle toho, jestli už na bruslích někdy stály nebo ne. Myslím, že se celá akce povedla a přeji si, aby nám to přineslo spoustu dalších dětí naší organizace“, okomentoval celou akci Vladimír Domin.

Celý program na ledové ploše doprovázel také trénink hráčů ročníku 2010, kteří tak činili pod vedením Aleše Pavlase a Marka Opluštila. Po náročném programu následovala společná fotka se všemi účastníky akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litoměřicích najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."