Týden hokeje v Boskovicích

Týden hokeje v Boskovicích

Již potřetí v řadě se v sobotu 26. 1. 2019 v klubu HC Boskovice uskutečnila náborová akce "Pojď hrát hokej", která je každoročně ve dvou termínech leden a září pořádána pod záštitou a propagací Českého hokeje.

Banner

Od 9:30 se začal vestibul ZS Boskovice plnit dětmi s rodiči, kteří se na základě kampaně ve školách a na webových stránkách v místních médiích rozhodli vyzkoušet lední hokej. Po úvodní registraci do projektu obdrželo každé dítě reprezentační dres ČR a drobné dárky z projektu Pojď hrát hokej. 

Akce se zúčastnilo 42 zaregistrovaných chlapců a děvčat ve věku 4 – 9 let. Přímo u registračního místa si děti za pomocí rodičů a asistentů vyplnily své jméno na dres, který obdržely u prezentace. Před samotným bruslením na ledě proběhla akce pro rodiče a děti, kde byl prezentován lední hokej jako sport pro děti a také systém výchovy a práce s malými hokejisty v klubu. 

V 10:30 děti spolu s trenéry a s juniory klubu společně vyjeli na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový trénink a zápas přípravky 4. tříd ročníků 2009 a 2012, ve zbylých dvou třetinách se na několika stanovištích věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej. 

Akci moderovala  konferenciérka, která se ptala dětí a rodičů, jak se jim akce líbí. Všechny děti si vyzkoušely bruslení kolem kuželů, hokej s pukem i míčkem, chytaly tenisové míčky a jezdily na pneumatikách přetahovaly se s lanem. Děti byly nadšené a nechtěly odejít z ledové plochy. Konferenciérka akce se s dětmi rozloučila silným pokřikem ahoj a akce Pojď hrát hokej skončila. Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Boskovicích najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."