Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

V neděli 24. září 2017 se od 16:30 na zimním stadionu v Bystřici nad Pernštejnem uskutečnila náborová akce Týden hokeje. Akci organizoval místní hokejový klub BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem za podpory Českého svazu ledního hokeje. V klubu se jednalo o druhou velkou náborovou akci, jelikož hokejový klub je aktivní dva a půl roku. Akce byla určena pro děti od 4 do 8 let, které nemají zkušenosti s ledním hokejem. Akce se zúčastnilo celkem 8 dětí.

Banner

Nejprve bylo třeba provést administrativní úkony spojené s registrací dětí a vyplněním formulářů. Následně byl dětem předán dres české hokejové reprezentace a další upomínkové předměty. Rodiče dětem na dres naspali jméno a zároveň obdrželi samolepku na helmu se jménem dítěte.

Následovala prezentace obsahující informace o chodu klubu, organizaci náborové akce a také informace o činnosti ČSLH. Rodičům byl představen ledního hokej jako ideální sport pro vývoj a růst dětí. Měli možnost si prohlédnout hokejovou výstroj, která děti na ledě chrání a byly jim předány informace o organizaci mládežnického hokeje v místním klubu.

Spousta her a zábavy

Po prezentaci se odešlo do šaten, kde následovalo převlékání. Zde byla možnost zapůjčení bruslí, helem, hokejek a chráničů. Většina dětí byla dobře vybavena. Převlékání bylo rychlé i díky pomoci trenérů a rodičů. Poté již nebránilo nic k aktivitám na ledě. Trenéři rozdělili hřiště na třetiny, aby se mohli věnovat dětem na různém výkonnostním stupni. Nejmenší děti se za pomoci hrazdiček poprvé seznamovaly s ledem. Je třeba říct, že jim to šlo skvěle. Zlepšovaly se každou minutou. Pro již bruslící děti byla připravena cvičení formou hry. Projíždělo se mezi brankami, střílelo se na gólmana, sbíraly se míčky, lovily se rybičky aj.

Ke konci programu přišla na řadu ukázka minihokeje. Toto představení si pro příchozí připravili trenéři klubu spolu se svými svěřenci. Děti se zájmem sledovaly své vrstevníky. Tečkou za akcí byla společná fotografie všech účastníků. Je třeba poděkovat trenérům a organizačním pracovníkům klubu za dobře připravenou akci, a hlavně rodičům a dětem za účast. Všichni doufají, že se budou potkávat na trénincích i nadále.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bystřici nad Pernštejnem najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“