Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Tradiční náborová akce Pojď hrát hokej proběhla ve středu 22. ledna na zimním stadionu v Uherském Ostrohu.

Banner

Nejprve na všechny příchozí čekala úvodní registrace, kde děti obdržely reprezentační dres, svazový náramek a drobné dárky. Poté kluci i holky v doprovodu rodičů zavítali na první stanoviště, kde si vyzkoušeli střelbu na branku. Dále se mohli všichni účastníci podívat na ukázkový trénink přípravek, který probíhal na ledě během úvodní části akce.

Následně byla v hlavní šatně představena krátká video prezentace o tom, kdy a jak začít s prvními krůčky dětí na bruslích, podpoře klubů za strany Českého hokeje a přijatelné finanční náročnosti hraní hokeje v našich klubových podmínkách.

Po nezbytném obutí bruslí, helem a rukavic se všichni účastníci přesunuli na rolbou nažehlenou ledovou plochu, kde na ně čekal zábavný program pod vedením dvanácti trenérů, doplněných o pomocníky z řad ostrožské mládeže. Budoucí malí hokejisté si vyzkoušeli různé hokejové dovednosti, například základy obratnostního bruslení, driblink s kotoučem či střelbu na brankáře. Zabavili se při připravených soutěžích a dokonce si zahráli první hokejový zápas. Úplným začátečníkům se v bezpečné zóně věnovali zkušení kluboví trenéři, kteří doprovázejícím rodičům vysvětlili, jak správně učit děti bruslit. I tady si děti užily při doprovodných hrách spoustu zábavy.

Závěrečné předávání medailí a nezbytné společné focení uzavřelo sedmý ročník úspěšné náborové kampaně Pojď hrát hokej. Akce se zúčastnilo 41 nově registrovaných dětí, ke kterým se přidalo 7 dětí z minulých akcí.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem trenérům i mládežnickým hráčům HOKEJ Uherský Ostroh, kteří nám přišli pomoct a ukázali dětem hokej zblízka. Jsme velmi spokojeni s účastí i zájmem dětí a zvláště rodičů o sportovní aktivity, které náš hokejový klub nabízí.

Na akci „POJĎ HRÁT HOKEJ“ navazuje náš výukový program bruslení, který nese název BRUSLIČKA. Děti se v něm učí základům bruslení a můžou si užít spoustu her a legrace. Bruslička probíhá každou sobotu od 9:00 hodin. Bližší informace získáte u vedení HOKEJ Uherský Ostroh a také na našem webu www.hokejostroh.cz.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."