Týden hokeje v Krnově

Týden hokeje v Krnově

V sobotu dne 29. 1. 2022 v 10:00 hodin se na zimním stadionu Krystal v Krnově zahájila náborová akce Týden hokeje, která se koná ve spolupráci s Českým hokejem v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Sobotní dopoledne patřilo na krnovském zimním stadionu malým hokejistům, kteří se přišli seznámit s nejoblíbenějším zimním sportem. Probíhala zde náborová akce "Pojď hrát hokej", která se koná za podpory Českého hokeje v rámci Týdne hokeje.

Vyplněno bylo 12 formulářů. Děti dostaly při registraci drobné dárky – náramky, odznaky, samolepky, omalovánky a informační letáček. Půjčili jsme jim dresy Českého hokeje, které si pak vyměnily za hokejovou láhev a klíčenku.

Zatímco si rodiče vyslechli během krátké prezentace důležité informace o klubu, náborech a dostupné výstroji, kterou do klubů dodává také hokejový svaz a lze si ji v klubu vypůjčit, děti si v kabině prohlížely a zkoušely hokejovou výstroj.

Po absolvování tohoto programu se děti s pomocí rodičů připravily na hlavní část programu na ledě. Děti byly rozdělené podle dovedností, jelikož některé byly na bruslích úplně poprvé a začínaly ještě s hrazdičkou kvůli stabilitě. Na ledě si postupně vyzkoušely základy bruslení, projíždění slalomu nebo práci s hokejkou. Na druhé části ledu mohly sledovat trénink našich hráčů z přípravky. O malé hokejisty se starali zkušení trenéři. Na závěr tréninku proběhla fotografie všech účastníků společně s trenéry.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Krnově najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “