Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Týden hokeje v Uherském Ostrohu

Ve středu 24. ledna probíhala od 17:00 na ostrožském zimním stadionu již tradiční náborová akce pořádaná hokejovým klubem HOKEJ Uherský Ostroh ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje s názvem Týden hokeje. V rámci tohoto dlouhodobého rozvojového projektu si do hokejového stánku našlo cestu 63 dětí v doprovodu rodičů nebo rodinných příslušníků.

Banner

Hokejový klub v Ostrohu uspořádal tuto akci již potřetí a počet zúčastněných dětí všechny velice překvapil. Vždyť se bruslařsko-hokejové zábavy zúčastnilo 45 nově registrovaných účastníků, z nichž bylo 40 chlapců a 5 děvčat.

Dvojhodinový program začal nezbytnou registrací, kde děti obdržely dárkové tašky s hlavním dárkem, jímž byl hokejový reprezentační dres, na který si mohly ihned napsat své jméno. Pro převlékání a přípravu na led byly nachystány dvě kabiny a mezitím se všichni mohli podívat na vzorový trénink hokejové přípravky, který probíhal na ledové ploše.

Následně byla provedena v hlavní kabině desetiminutová video prezentace, během které bylo rodičům vysvětleno proč a jak začít hrát hokej a hlavně, že lední hokej není na místní klubové úrovni ekonomicky náročný a pro všechny by měl být hlavně parádní zábavou.

Hurá na led

Pak se mohlo se jít konečně na led, na který se všichni nejvíc těšili. Zde na děti čekalo dvanáct klubových trenérů, včetně šesti hráčů A-mužstva mužů a dalších malých pomocníků z řad hokejové přípravky. Samotný program na ledě provázela na jednotlivých stanovištích spousta zábavy, her a dovednostních cvičení s hokejkou a pukem.

Závěrečné společné fotografování a předávání zlatých medailí za účast bylo tou nejhezčí tečkou za povedenou akcí. Rozzářené oči všech dětí potvrzovaly správnost konání takových rozvojových sportovních projektů.

Tímto by hokejový klub HOKEJ Uherský Ostroh rád poděkoval všem zúčastněným a určitě se na všechny bude těšit na dalších setkání zejména na trénincích Brusličky – školky bruslení a hokejové minipřípravky, která probíhá pravidelně každou sobotu ráno.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Ostrohu najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."