Týden hokeje v Lounech

Týden hokeje v Lounech

41 dětí zavítalo na akci Týden hokeje konanou v sobotu 25. 9. 2021 v Lounech. Během jedné hodiny si děti vyzkoušely, jaké je to být hokejistou. Nejdříve zhlédly ukázku hokeje a hokejových dovedností třetí hokejové třídy a posléze si již samy mohly zkusit vstřelit puk do brány. Pohrály si s míčky, zdolávaly překážkovou dráhu a zahrály si spoustu her na ledové ploše Slovanu.

Banner

„O akci Týden hokeje byl u nás v Lounech vždy zájem a je radost vidět tolik dětí s chutí bruslit. Odmlka byla dlouhá, proto jsem rád, že si rodiče našli cestu na zimní stadion,“ řekl předseda a šéftrenér klubu HC Slovan Louny v jedné osobě Ing. Jan Trefný.

Při vstupu do haly účastníci vyplnili přihlašovací formulář a obdrželi drobné dárky. V šatně se nejenom děti převlékly, ale došlo i na prezentaci pro rodiče, kdy šéftrenér představil klub a vysvětlil, proč je pro jejich děti dobré začít hrát hokej.

Kluziště bylo plné dětí, a kdo ví? HC Slovan Louny připravil již hodně mladých hráčů na cestu za hokejovým snem. Třeba z některých těchto dětí vyrostou hráči NHL.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lounech najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."